ЕС се готви да затегне санкциите срещу Беларус и да

...
ЕС се готви да затегне санкциите срещу Беларус и да
Коментари Харесай

ЕС се стреми да спре вноса от Русия на западни луксозни автомобили през Беларус

Европейски Съюз се готви да затегне глобите против Беларус и да затвори малка врата, която разреши на Москва да внася първокласни коли и други западни артикули, неразрешени в Русия, в отговор на война в Украйна.

Блокът към този момент наложи няколко кръга наказания на режима на беларуския водач Александър Лукашенко за поддръжка на пълномащабното навлизане на съветския президент Владимир Путин в Украйна. Но рестриктивните мерки за Беларус бяха по-слаби от тези за Русия, позволявайки на Кремъл да употребява своя съдружник като заден ход за западни артикули за потребление във военните дейности, както и за първокласни предмети.

Новите ограничавания, които се разискват от Държавите-членки на Европейски Съюз имат за цел „ да минимизират риска от заобикаляне “, съгласно план, забелязан от Financial Times.

Новите наказания ще забранят износа към и през Беларус на технологии и артикули, които могат да имат военна приложимост, както и полутечен природен газ. Европейски Съюз също ще спре вноса на диаманти от Беларус, отразявайки неотдавнашната възбрана за камъни с съветски п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР