Писателят е бивш председател на Инвестиционния комитет на Йейл, бивш

...
Писателят е бивш председател на Инвестиционния комитет на Йейл, бивш
Коментари Харесай

Повечето от нас имат твърде много облигации

Писателят е някогашен ръководител на Инвестиционния комитет на Йейл, някогашен член на борда на Vanguard и създател на 21 книги, основно за финанси и вложение.

Отдавна е потвърдено, че възвръщаемостта на облигациите е по-ниска от тази на акциите за дълготрайни вложители. И множеството вложители ще влагат толкоз дълго, че натовареното с облигации портфолио надалеч не е оптимално за тях.

Преди век е имало съвсем монопол върху облигациите в портфейлите на вложителите, до момента в който икономистът Едгар Лорънс Смит не потвърди тази по-висока възвръщаемост, която може да бъде извоювана посредством вложение в акции. Постепенно през идващите десетилетия се стигна до консенсус, че съотношението акции към облигации 60/40 е „ рационално “ както за физическите лица, по този начин и за пенсиите и даренията.

След това, Дейвид Суенсън, когато беше брилянтен началник на Йейл основен капиталов шеф, промени въпроса от „ какво наподобява рационално? “ до „ какво има логически смисъл? “ Тъй като Йейл съществува от почт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР