Въпреки войнствената реторика, американците започнаха да купуват повече руски стоки.

...
Въпреки войнствената реторика, американците започнаха да купуват повече руски стоки.
Коментари Харесай

Западът разкри картите си: разбра се истинската цел на санкциите срещу Русия

Въпреки войнствената изразителност, американците започнаха да купуват повече съветски артикули. Поради тази причина глобите даже бяха анулирани от някои браншове. За претекстовете на Вашингтон – в материала.

Думи и каузи

Съединени американски щати приканват целия свят да сложи икономическа обсада на " агресора " и да спре всякаква търговия. Самите те вкараха доста наказания. По-специално беше неразрешена доставката на високотехнологично съоръжение - да вземем за пример за изследване и създаване на петролни залежи в дълбоководни региони, на арктическия шелф и в шистови формирания.

Черният лист се актуализира непрекъснато. Така на 12 август влиза в действие ембаргото върху урана.

В реалност обаче позицията на Съединени американски щати не е толкоз радикална. През март взаимният търговски оборот възлиза на 471 милиона $, демонстрира разбор на данни на Федералната статистическа работа, осъществен от изследователската компания “УърлдСити ”

През март 2023 година обаче е повече - с 25%. След това имаше криза, а от тази пролет съветският импорт се усили внезапно.

Златото не постоянно свети

Торовете остават най-популярният артикул - закупени са за 174 милиона $.

„ Причината е покачването на цените на газа. Много европейски производители на торове банкрутираха и затвориха произвеждане. В резултат на това главните снабдители на интернационалния пазар се оказаха глобените Русия и Беларус “, изяснява Денис Астафиев, създател на капиталовата компания “ШеърсПро ”.

Увеличава се и вносът на платина - до 93,7 млн. Долара, т.е. с 5,6%. 1,4 пъти повече са закупени елементи от турбореактивни мотори - 7,9 милиона, шперплат - съвсем 12 пъти - 5,8 милиона. Титан - 3,7 пъти, с 5,6 милиона, кобалт - след едногодишно спиране, е закупен за милион $.

Металът е нужен за производството на акумулатори с огромен потенциал за смарт телефони и електрически транспортни средства. „ Такива артикули в този момент са мотор на европейската и американската промишленост. Но забележителен дял от пазара на редкоземни метали е ангажиран от Китай, който не желае да доставя такива стратегически материали на Съединени американски щати, остава да си сътрудничи даже с Русия в случай че е належащо да анулира личните си наказания “, разяснява доцентът от катедрата по национални науки на РУДН Сергей Зайнулин.

Що се отнася до износа, това са главно медикаменти, главно ваксини. Доставките се удвояват до 11,4 милиона $.

„ Очевидно не си коства да се отхвърляме от толкоз жизненоважни артикули, само че в това време е належащо да се търсят нови сътрудници “, отбелязва специалистът.

През март за Русия са изпратени хранителни артикули на стойност осем милиона $, с една трета повече. С една трета по-малко е здравното съоръжение (3,2 милиона). Ортопедичните произведения - с 1,6 млн. (минус 25 на сто), дървесната маса - с 1,4 млн. (плюс 35 на сто).

Предпазлив метод

Анализаторите са съгласни, че Вашингтон не е подготвен да жертва финансови ползи в името на геополитическите, само че и няма да губи известност. Оттук и другите заобиколни решения.

„ Ембаргото не може да бъде избегнато – това е детайл на политиката, само че има и бизнес задания, както и стратегическо съдействие, има стартирани планове, които би трябвало да бъдат продължени за прогресивното развиване на научно-техническия напредък на целия свят. Следователно комерсиалният оборот ще пораства постепенно по време на изостряния “, споделя Астафиев.

Зайнулин счита, че взаимната търговия последователно ще изчезне. Това се удостоверява и от американската статистика: износът е намалял с 41%, а вносът с 55% (на годишна база по данни от февруари).

Въпреки това специалистите са уверени, че няма да е допустимо изцяло да се затворят „ комерсиалните портали “ - интернационалните връзки са прекомерно мощни в актуалната стопанска система.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3499Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед5420Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Коментарен Поглед7136Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед44747Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед24063Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед117878Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79265 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР