Тибетският духовен водач в изгнание Далай Лама трябва напълно да

...
Тибетският духовен водач в изгнание Далай Лама трябва напълно да
Коментари Харесай

Китай приканва Далай Лама да коригира политическите си възгледи

Тибетският нравствен лидер в заточение Далай Лама би трябвало изцяло да поправя политическите си възгледи като изискване за обновяване на контакта с централното държавно управление на Китай. Това заяви китайското външно министерство, представено от Ройтерс.

Официалните договаряния сред Китай и Далай Лама, който избяга в Индия след несполучливо тибетско въстание против китайското ръководство през 1959 година, са в застой от 2010 година

По отношение на контактите и договарянията сред централното държавно управление на Китай и 14-ия Далай Лама, нашата политика е поредна и ясна, посочи Лин Джиан, представител на китайското външно министерство. По думите му ключът е, че духовният лидер би трябвало фундаментално да обмисли и да поправя изцяло своите политически възгледи.

Далай Лама се отдръпна през 2011 година като политически водач на тибетското държавно управление в заточение, което Пекин не признава и преглежда като нарушаване на конституцията на Китай. И въпреки всичко Китай продължава да се нервира от всяко взаимоотношение, което Далай Лама има с публични лица от други страни, в това число някогашни президенти на Съединени американски щати.

88-годишният мъж, който Китай вижда като рисков сепаратист в отшелнически одежди, остава духовният водач на тибетския народ.

Американските законодатели сега желаят от президента Джо Байдън да подпише законопроект, целящ да окаже напън върху Китай да обезпечи контрактувано и спокойно съглашение за Тибет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР