Много европейци обикновено се отправят към ски пистите преди Коледа,

...
Много европейци обикновено се отправят към ски пистите преди Коледа,
Коментари Харесай

Европа е разединена за ски сезона

Много европейци нормално се насочат към ски пистите преди Коледа, само че континентът е разграничен по въпроса дали да отвори през този сезон.

Италианският министър председател Конте предизвести за заплахата от ски ваканциите през тази година. " Не можем да си го позволим ", сподели той. Конте беше един от няколкото водачи на Европейски Съюз, паралелно с немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон, които се пробваха да координират общоевропейска договорка за отсрочване на ски сезона.

Италия, Германия и Франция са затворили лифтовете и ски оборудванията си преди Коледа. Това необятно въведено затваряне значи, че известните курорти в Алпите и Доломитите ще изгубят милиарди евро доходи. Туристическите чиновници побързаха да разкритикуват проекта, а президентът на един френски туристически курорт попита: " Значи 400 души в парижко метро няма да се заразят, само че четирима души на ски въжен превоз ще го създадат? "

Австрия има вяра, че може да предложи безвредни почивки, откакто рестриктивните мерки бъдат облекчени и карането на ски ще бъде позволено там след 24 декември, макар че разпоредбите за съблюдаване на карантината могат да значат, че курортите ще се посещават от вътрешни туристи. Австрия за в този момент не счита да позволи на алпийските хотели да работят.

Швейцарските курорти имат позволение да работят, при изискване че съблюдават строгите ограничения за сигурност.

Някои се опасяват, че - без консенсус - почиващите ще пътуват на огромни дистанции, с цел да посетят отворените и работещи ски курорти.

Във Франция ще се правят случайни гранични инспекции, с цел да се предотврати пътуването на туристите за ски почивки в прилежащи страни като Швейцария, съобщи Би Би Си, представена от БГНЕС.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР