Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз се

...
Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз се
Коментари Харесай

ЕС вкара 20 беларуски политици в черен списък

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз се споразумяха да бъдат наложени наказания на до 20 високопоставени представители на беларуските управляващи, виновни за изборни измами и репресии против стачкуващи, съобщи Асошиейтед прес. Президентът Александър Лукашенко евентуално също може да бъде включен в "черния лист " в някой миг.
"Имаме общо съглашение за това по какъв начин да бъде структуриран описът и кой да бъде, в по-голяма или по-малка степен, включен в " него, сподели чешкият външен министър Томаш Петържичек на срещата с сътрудниците си от Европейски Съюз в Берлин. Той добави, че Лукашенко ще попадне в листата, само че по думите му "въпросът е дали на първия стадий или на по-късен стадий, в случай че няма прогрес ".
Литовският външен министър Линас Линкевичиус съобщи, че Лукашенко би трябвало да бъде включен в листата в този момент, само че призна, че "по тактически аргументи " той може да не бъде глобен незабавно.
Техническите детайлности по законодателното оформяне на листата няма да конкретизирани най-малко още една седмица, отбелязва АП.
Агенцията напомня, че през първите четири дни на митингите в Беларус против хипотетичното подправяне на резултатите от президентските избори на 9 август силите за сигурност са задържали близо 7 000 индивида, а стотици стачкуващи са били ранени от гумени патрони, шокови гранати или удари с палка. Загинаха са минимум трима стачкуващи. Само през вчерашния ден на митингите в Беларус бяха арестувани към 180 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР