Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува на 22 юли

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува на 22 юли
Коментари Харесай

Въвеждат мерки за защита на сградите от радон

Министерството на районното развиване и благоустройството разгласява на 22 юли за публично разискване Проект на Наредба за техническите условия към постройките за отбрана от радон.

Нормативният акт се създава за първи път в осъществяване на държавната политика за предварителна защита и отбрана на популацията от облъчване на радон в постройките. Разпоредбите й ще се ползват в случаите, в които фактически е належащо да се обърне внимание на този проблем и надлежно да се изпълнят механически ограничения за отбрана. До момента в България няма механически нормативен акт, който да урежда правила и правила за използването на превантивни ограничения.

Наредбата има за цел да подкрепи активността на всички участници в строително-инвестиционния развой и да докара до понижаване на риска за хората посредством осъществяване на дълготрайна политика и въвеждане на механически правила и правила за използването на процедура на съответни защитни ограничения при градеж на нови здания и коригиращи ограничения в съществуващи здания в употреба. Изготвена е и подредба на постройките за отбрана от радон, съгласно която се дефинират техническите индикатори за планиране на ограниченията за отбрана от този газ, който може да бъде рисков за здравето единствено във висока централизация. Той може да попадне в нова постройка от почвата, а в съществуваща постройка от почвата или през строителни материали, употребявани в предишното в региони с открито наличие на радон.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР