Услугата за кратки видеоклипове TikTok тества нова функция за търсене,

...
Услугата за кратки видеоклипове TikTok тества нова функция за търсене,
Коментари Харесай

TikTok тества търсене с използване на ИИ

Услугата за къси видеоклипове TikTok тества нова функционалност за търсене, употребявайки генеративен изкуствен интелект, наименуван Search Highlights, оповестява The Verge.

Фрагмент от резултатите, генериран от AI, в този момент се появява в горната част на някои страници с резултати от търсенето в TikTok и щракването върху него отваря нова страница с по-дълъг отговор. Обяснението гласи, че резултатите са генерирани благодарение на ChatGPT и че TikTok демонстрира сходно наличие, „ когато [алгоритъмът] го сметне за уместно и съответстващо на поръчката за търсене на потребителя. “ Понастоящем функционалността е лимитирана и не всички поръчки ще дават резултати от търсенето с AI.

Както означи The Verge, видео-услугата също има сходна функционалност, която не е обозначена като употребяваща AI. Този лист също се появява в горната част с резултатите от търсенето, само че не е ясно от кое място идва тази информация. Във всеки случай TikTok към момента не е дал отговор на настояването на изданието за мнения по този въпрос.

Изглежда, че TikTok се пробва да се възползва от навика, зародил измежду някои консуматори, изключително при младежите, да употребяват видео-услугата като търсачка, с цел да намерят отговори на въпросите, които ги интересуват. И в този момент TikTok разчита на основани на изкуствен интелект резултати от търсенето, добавяйки ги над наличието на основателите, с цел да притегли в допълнение аудиторията, употребяваща видео-услугата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР