Разработчиците на Google продължават да разработват не само десктоп версията

...
Разработчиците на Google продължават да разработват не само десктоп версията
Коментари Харесай

Google вдигна нивото на мултитаскинга в Chrome за Android, като добави нов режим „картина в картината“

Разработчиците на Гугъл не престават да създават освен десктоп версията на своя браузър Chrome, само че обръщат внимание и на мобилните версии на приложението. Този път те прибавиха поддръжка на режим „ картина в картината “ в Chrome за устройства с Android.

С стартирането на Chrome M124 ще се появи и опцията за отваряне на уеб страници в браузъра в режим „ картина в картината “. Това ще ви разреши да преминавате от разглеждане на уеб страница към взаимоотношение с приложение, без да се постанова да прекъсвате уеб наличието. Новата функционалност ще бъде налична в приложенията за Android, които употребяват персонализирани раздели на Chrome, с цел да обезпечат персонализирано сърфиране.

Ако разработчиците на обещано приложение са въвели поддръжка за новата функционалност, в горния ляв ъгъл на екрана ще се появи стрелка, ориентирана надолу. Когато щракнете върху тази стрелка, уеб страницата, която разглеждате ще се покаже като обособен прозорец в долния десен ъгъл на екрана. Ако е належащо, можете да преместите този прозорец на друго място. За да се върнете към предходния режим, просто щракнете върху авансово основания прозорец.

Новата функционалност наподобява много потребна. Със сигурност на доста хора им се е налагало да затворят уеб страница, с цел да преминат към взаимоотношение с друго приложение. Въвеждането на режим „ картина в картината “ ще ви разреши да вършиме това без да се постанова да прекъсвате разглеждането на уеб наличие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР