Министерството на отбраната и българската ПВО не са защитили въздушното

...
Министерството на отбраната и българската ПВО не са защитили въздушното
Коментари Харесай

Възможно е пътниците на загадъчния самолет да са били с украински паспорти

Министерството на защитата и българската Противовъздушна отбрана не са защитили въздушното ни пространство. Това сподели пред БНТ Ангел Борисов, някогашен основен контрольор по сигурността на полетите в Гражданската въздухоплавателна администрация.

Думите му бяха оспорени от военния министър Драгомир Заков, който изиска включване в ефира на публичната телевизия.

Според Заков ефирът на националната телевизия се употребява аз хибридни интервенции. " Запознат съм почти с неговата експертиза. Призовавам да се слушат формалните управляващи. Нека ефирът на Българска национална телевизия да не се всява суматоха измежду популацията - липса на отбрана на въздушното пространство, това са внушения ", сподели Заков.

Как изтребител се снишава на височина 500 м и какво се случва с двата самолета? Колегата (пилотът на изтребителя, вдигнат във въздуха - б.р.) си е приключил работата прелестно, самолетът е бил следен, маршрутът му е бил следен. Няма причина за терзание, сподели министърът.

В отговор Борисов сподели, че водачът на изтребителя не е правил опит за контакт с нарушителя. " За какво е изхвърчал ", запита той.

Той изясни, че когато самолетът е наближил към нашата граница, той е бил наблюдаван от румънски изтребители, а управляващите у нас " се вършат, че не знаят или никой не ги е уведомил ".

За мен, този аероплан влиза на наша територия толкоз умерено, че взема решение да кацне, да си зареди бензин. След като идва към нашата граница, тези водачи работят с такава карта, както един цивилен аероплан няма детайлност, изясни Борисов. Той дефинира като неистина изказванието, че ниско летящ аероплан не може да бъде прихванат от изтребители.

" За мен е допустимо военните радари да са били изключени. Възможно е гражданският радар да не го забележи. Дайте записите да забележим по какъв маршрут е минал ", съобщи Борисов.

" Защитата на нашата въздушна граница липсва ", безапелационен е той.

Това е един доста съществено квалифициран полет, добави Борисов. Според него, е допустимо водачите да са с украински паспорти, с цел да се приобщят към бежанците, сподели Борисов.

В отбрана на апела си да се слушат единствено формалните управляващи военният министър Драгомир Заков сподели, че специалистът Ангел Борисов не е водач. " Не съм бил водач ", удостовери и Борисов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР