Уведомявам ви, че поемам отговорността и подавам оставка като член

...
Уведомявам ви, че поемам отговорността и подавам оставка като член
Коментари Харесай

Филиз Хюсменова напуска Народното събрание

Уведомявам ви, че поемам отговорността и депозирам оставка като член на българския парламент, с откровено предпочитание политиката в България да служи на хората, декларира депутатът от Движение за права и свободи
Филиз Хюсменова е подала оставка като депутат в 50-ото Народно заседание, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от пресцентъра на Народното събрание.

В деловодството на НС е постъпило настояването с нейната оставка.

Филиз Хюсменова е народен представител от парламентарната група на Движение за права и свободи. На последните парламентарни избори тя беше лидер на листата във Варна, откъдето е и определена за депутат. В предишния парламент Хюсменова бе заместник-председател на Народното събрание.

Уведомявам ви, че поемам отговорността и депозирам оставка като член на българския парламент, с откровено предпочитание политиката в България да служи на хората, написа Филиз Хюсменова във Facebook страницата на Движение за права и свободи - Варна.

" Вие сте значимите и мощните, и с вашето неизменност и поддръжка, уверена съм, те ще се случат! Не употребявам думите заради вежливост, нито от политическо празнословие, а тъй като всяко начало има своя край и е доста добре, когато краят може да бъде умишлено определен ", декларира още депутатката.


 
Филиз Хюсменова е родена на 10 юни 1966 година в Силистра. От 1994 година до 1999 година е общински консултант в Силистра. От 1999 година до 2001 година е заместник-кмет по филантропичните действия в община Силистра, а по-късно - до избирането ѝ за министър на 17 юли 2003 година, е заместител регионален шеф в регионална администрация Силистра.

От 17 юли 2003 година до 16 август 2005 година е министър без портфейл в държавното управление на Симеон Сакскобургготски.

Председател е на Националния съвет по етническите и демографските въпроси към Министерския съвет (4 август 2003 - 16 август 2005).

От 2006 година Филиз Хюсменова е член на Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи. От 11 януари 2010 година до 4 януари 2021 година е заместник-председател на партия Движение за права и свободи.

Била е народен представител в 40-ото и 49-ото Народно заседание от Движение за права и свободи. От 26 август 2005 година до 31 декември 2006 година е наблюдаващ в Европейския парламент (ЕП). От 1 януари 2007 година до 1 юли 2019 година е член от България в Екологичен потенциал.

От 1 юли 2014 година до 2 юли 2019 година е заместник-председател на групата Алианс на либералите и демократите за Европа в Народното събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР