Министърът на младежта и спорта Радостин Василев награди призьорите в

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев награди призьорите в
Коментари Харесай

Млади таланти в атлетиката с награда от спортния министър

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев награди призьорите в детския шампионат по лека атлетика “Академик ”, който се организира в столичната “Асикс Арена ”.

В конкуренцията се включиха над 350 момчета и девойки, родени след 2007 година, от 60 клуба. Те бяха разпределени в 6 възрастови групи. Шампиони бяха избрани в бяганията на 60 м, 600 м, 800 м и щафети 4х200 м, както и в дисциплините скок дължина и скок дължина от място.

Министър Радостин Василев засвидетелства почитание към най-големия капитал на страната ни - младите надарени спортисти. Той съобщи, че децата са бъдещето на България и пожела на всички участници да бъдат все по този начин отдадени на спорта.

Василев беше безапелационен, че ще има особено отношение към спорта за деца, като една от главните задания в мандата му ще бъде основаването на по-добри условия за спортуване.

Министърът на младежта и спорта поздрави уредниците на конкуренцията от СКЛА “Академик ” София, като ги прикани да продължат да разпространяват леката атлетика измежду подрастващите.

Една от главните цели на шампионат “Академик ” е да бъдат открити надарени деца, които да станат основата за бъдещи триумфи на България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР