Милиони хора са изправени пред глад на фона на конфликти

...
Милиони хора са изправени пред глад на фона на конфликти
Коментари Харесай

Милиони в Нигерия са изправени пред глад заради конфликите и климата

Милиони хора са изправени пред апетит на фона на спорове и засилващи се климатични промени в североизточна Нигерия, предизвести Организация на обединените нации, съобщи ДПА.

Координаторът на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси в Нигерия Матиас Шмале предизвести за заплаха от филантропична рецесия в западноафриканската страна.

Той съобщи, че 4.3 млн. души гладуват в нигерийските щати Борно, Адамава и Йобе. Броят на децата на възраст под пет години, изложени на риск от животозастрашаващо тежко остро недохранване, е достигнал 700 хиляди - два пъти повече, в сравнение с през 2022 година, и четири пъти повече, в сравнение с през 2021 година

" Бил съм в Борно и другите два щата няколко пъти, виждал съм майки, които се борят за живота на недохранените си деца в центровете за хранително стабилизиране ", сподели той. " Тези от нас, които са родители, би трябвало да си показват какво е, когато не можеш да осигуриш на децата си задоволително храна ". Катастрофалната обстановка е резултат от повече от десетилетие на неустановеност, обвързвана с въоръжени групировки, които пречат на хората да се занимават със земеделие и да получават приходи от земята, сподели Шмале.

 Африка има нов късмет да построи Африка има нов късмет да построи " най-голямата жива конструкция " на Земята

Климатичните промени и рисковите климатични въздействия, както и внезапното повишаване на цените на храните, горивата и торовете са изострили рецесията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР