Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг ще

...
Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг ще
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг ще плати вноската на САЩ за Парижкото споразумение за климата

Милиардерът и някогашен кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг ще напише чек за 4,5 млн. $, с цел да покрие финансовото присъединяване на Съединени американски щати в Парижкото съглашение за климата за тази година, съобщи Ройтерс.

Миналата година президентът Доналд Тръмп отдръпна Съединените щати от съглашението и по този начин Съединени американски щати станаха единствената страна, която се разгласи срещу него. Блумбърг сподели в изявление за Си Би Ес, че се надява Тръмп да промени мнението си следващата година.

Бившият кмет на Ню Йорк ще продължи да отпуска пари за съглашението за битка с климатичните промени, даже и в случай че Съединени американски щати не се върнат в него. "Фондацията за щедрост на Блумбърг ще извърши обещанието си да покрива всички наложени от федералното държавно управление съкращения на разноските на Съединени американски щати за климата ", се споделя в декларация на фондацията.

Парижкото съглашение бе признато на 12 декември 2015 година след конференция във френската столица. Сто деветдесет и пет участници във форума се схванаха да не позволен повишение на междинната температура на планетата към 2100 година над 2 градуса по Целзий спрямо доиндустриалната ера.

Според учените по-голямо нарастване на температурата, провокирано от изхвърляне в атмосферата на парникови газове вследствие на изгаряне на изкопаеми горива, може да докара до необратими последствия за екологичното положение на Земята.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР