Microsoft съвместно с видни китайски специалисти създаде нов изкуствен интелект

...
Microsoft съвместно с видни китайски специалисти създаде нов изкуствен интелект
Коментари Харесай

Microsoft представи ИИ за преобразуване на текст в реч

Microsoft взаимно с видни китайски експерти сътвори нов изкуствен интелект за превръщане на текст в човешка тирада. Новите логаритми генерират извънредно реалистична тирада. Използват се 200 мостри на човешки гласове с дълготрайност общо единствено 20 минути плюс информацията за транскрипциите, което е напълно малко спрямо образованието на до момента употребяваните ИИ. Системата отчасти употребява новите трансформъри – невронни мрежи с надълбоко машинно образование, работещи сходно на невроните в човешкия мозък.

Текстът се обработва в действително време по сходство на синаптичните връзки в мозъка, а системата доста дейно възпроизвежда дълги и комплицирани речеви структури. Новата технология включва функционалности за погасяне на шумовете и предлага доста реалистични гласове. Въпреки това, резултатите към момента не са идеални и от време на време се чува незначителна роботизирана интонация. Но разбираемостта на думите е на равнище 99,84% .

Най-важното в новия метод е, че съвършеното превръщане на текст в тирада става извънредно налично, тъй като не е належащо да се изразходват обилни запаси и време за обучаване на изкуствения разсъдък. Съвсем опростения развой на подготвени с потреблението на незначително малко данни ще вкара тази технология и в дребния бизнес и даже в самостоятелните планове.

Сега се работи върху премахването на дребното останал роботизиран глас и за основаването на пълноценни разговори от няколко изкуствени гласа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР