Той настоя за драстичен скок на глобите за нарушителите на

...
Той настоя за драстичен скок на глобите за нарушителите на
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Максимум до 6 месеца ТОЛ камерите ще мерят скорост

Той настоя за фрапантен скок на санкциите за нарушителите на пътя

До най-много 6 месеца ТОЛ камерите у нас ще снимат и колите, които се движат с превишена скорост, съобщи в Полски Тръмбеш вътрешният министър Калин Стоянов.

Усилията са разпределени сред Министерство на вътрешните работи, Министерство на електронното ръководство и австрийската компания, която оперира с тол камерите у нас.

„ Последната среща беше преди десетина дни. На нея набелязахме всички ограничения, които би трябвало да се подхващат, както от наша страна, по този начин и от другите виновни институции “, разясни министърът и добави, че след приемането на последните промени в Закона за придвижване по пътищата, се регистрира фрапантно понижение на водачите, които си разрешават да седнат зад кормилото след приложимост на алкохол и опиати.

Той беше безапелационен, че фрапантно би трябвало да се увеличи както размера на санкциите за шофиране след приложимост на алкохол и опиати, по този начин и събираемостта им, която по думите му е скочила с 40%, по отношение на същия интервал на предходната година.

Според него сядането зад кормилото е на първо време въпрос на образование.

За случая в Пловдив, където автомобил се разцепи на две и живота си изгубиха двама младежи, министър Стоянов съобщи:

„ Аз не знам за какво следва да разясняваме версии като виждаме две дървета и мощен автомобил, раздвоен на две. Това приказва единствено едно - за извънредно висока скорост. Според мен този автомобил се е движел може би с 200 км. в час “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР