Метеорологът на bTV Станислава Цалова започва нова кампания – Кой

...
Метеорологът на bTV Станислава Цалова започва нова кампания – Кой
Коментари Харесай

Кампания на Станислава Цалова: Кой инвестира в бъдещето?

Метеорологът на bTV Станислава Цалова стартира нова акция – " Кой влага в бъдещето? ". В нея тя ще показа стипендианти и фондациите, които им оказват помощ.

Цалова също е била стипендиант и е прекарала една година в Япония на разходи на японското държавно управление.

„ Тази акция е доста естествена за мен. Аз зная какво ми даде стипендията и освен какво ми даде, само че помня какво беше желанието ми да печеля тази стипендия – бях доста стимулирана, доста учих и бях доста целеустремена. Самото изпитание ми даде ужасно доста – да опозная себе си и да имам по-голямо доверие в себе си”, показа в предаването „ Тази събота” Стаси Цалова.

Тя избра първо да показа стипендиите „ Гипсън”, учредени от семейство Нели и Робърт Гипсън . През 2016 година семейство Гипсън получи в България медал „ Св. Св. Кирил и Методи” I степен за дългогодишната му благотворителна активност в поддръжка на българското обучение, просвета и просвета.

Техен стипендиант е незрящата студентка Бехие Ахмед . Те писателка, отличен студент, човек, който не може да вижда с очите си, само че всеки ден открива доста хубост и благоприятни условия.

За „ Гипсън” разбрах от учителката си по биология Вили Панева. Реших да аплайвам и ме одобриха”, споделя Бехие. Писателката е стипендиант и на Софийския университет. Взима стипендия и от Съюза на Слепите в България и от Наказателно-процесуален кодекс.

Гюнер , също незрящ, научава за стипендията „ Гипсън” от Бехие. Той учи право и мечтае да оказва помощ на дами, които са станали жертви на домашното принуждение.

Бехие и Гюнер първоначално си поддържат връзка в обществените мрежи, след това се срещат и се влюбват.

„ Водих я на вечеря, там ѝ описах за себе си, и усетих, че и тя има усеща към мен, взаимни са и взех решение, че няма смисъл, да очаквам, да се колебая… престраших се и ѝ предложих, и тя одобри, и сме заедно”, споделя Гюнер.

Решили са сватбата да бъде след 2 години, с цел да имат задоволително време да се опознаят и да са изцяло сигурни, че желаят да споделят живота си и да основат семейство. Мечтаят да обиколят света дружно.

Мария Динкова , студент по медицина, също е била стипендиант на „ Гипсън”.

Спортист и художник, Мария от дете мечтае да стане доктор. Сега е студент 5 курс в Медицинския университет.
Студенти-отличници получиха стипендии „ Гипсън ” Стипендията покрива разноските за образованието и книгите по специалността
Работи в Педиатрията в екипа на доцент Илиев. Младата лекар Динкова оказва помощ и като доброволец в клиниката по детска хирургия в болница „ Пирогов”.

„ За студентите, които занапред навлизат в без значение коя област, моят съвет е да търсят благоприятни условия, да бъдат любопитни, да питат, тъй като нищо не се дава безплатно. Конкуренцията е извънредно огромна, общо взето зависи единствено от персоналната мотивация”, са препоръките на Мария.

Стипендията „ Гипсън” е 1000 лева на учебен срок.

Кандидатите би трябвало да са първи курс, да са постоянна форма на образование, държавна поръчка. Също фамилията им да има потвърдено невисок приход, да имат над 4,50 в дипломата за приблизително обучение и на кандидат-студентските изпити.

Вижте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР