Сградата на СДС на „Раковски“ 134 ще бъде дадена на

...
Сградата на СДС на „Раковски“ 134 ще бъде дадена на
Коментари Харесай

Какво ще се случи с емблематичната сграда на СДС?


Сградата на Съюз на демократичните сили на „ Раковски “ 134 ще бъде дадена на Европрокуратурата в България.
Това породи неодобрение в сините среди. Аргументът на властта обаче е, че тя е необитаема и е време да се помиси за нейното бъдеще.

Преди 33 години Съюз на демократичните сили получава от страната своята постройка с адрес „ Раковски “ 134 и я трансформира в емблема. Тук са взети хиляди решения за ориста и ръководството на България. Тук са претърпени и хубави, и неприятни моменти, споделя един от някогашните ръководители на партията.

„ Като споделям хубави моменти и драми - всички митинги, отлюспвания, изгонвания протичаха пред Съюз на демократичните сили. Това е място обвързвано с доста история. както знаем, къщите приказват. тази постройка приказва. Съюз на демократичните сили постави началото на демократизирането в България, ориста му беше, че не оцеля “, описа Екатерина Михайлова.

Сградата на ул. " Раковски " 134 беше обект на разногласия в продължение на няколко години, откакто Съюз на демократичните сили изпадна от Народното събрание. Междувременно в нея офиси получиха НФСБ на Валери Симеонов и " Воля " на Веселин Марешки, които също към този момент не са в Народното събрание. Сега е празна. Според Съюз на демократичните сили обаче, те се изнесли единствено краткотрайно при започване на годината, с цел да има ремонт.

След като стана ясно, че желанието е постройката да бъде дадена на Европрокуратурата, Съюз на демократичните сили провежда акция пред нея в символ на митинг против желанието на Крум Зарков.

„ Европрокуратурата у нас би трябвало да може да работи независимо и без значение “, отговори той.

„ Да имат личен дом за европрокурорите е доста значимо и се веселя, че бързо се откри такова решение. С почитание към предишното на постройката, виждам към нейното бъдеще. Десните и левите схващат доста добре какъв брой ни е значимо евросредствата да не изтичат в нечии джобове “, съобщи служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

А за старите седесари въпросът е по-скоро на страст е памет.

„ Надявам се целия списък, който е останал в постройката, да бъде предаден на Държавния списък “, добави Михайлова.

Каквото и да се случи със постройката, на първо място в нея би трябвало да има главен ремонт, с цел да е още веднъж използваема.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР