Мерцедес става платежно устройство с технология за двуфакторно удостоверяване(снимка: Daimler

...
Мерцедес става платежно устройство с технология за двуфакторно удостоверяване(снимка: Daimler
Коментари Харесай

Вграждат функция за плащане с пръстов отпечатък в Мерцедес


Мерцедес става платежно устройство с технология за двуфакторно засвидетелствуване
(снимка: Daimler Mobility)

Т ехнологично партньорство сред Daimler Mobility и Visa трансформира колите на немската марка в платежно устройство. Мерцедесите ще имат вградена функционалност за разплащане благодарение на пръстов отпечатък.

Скоро въвеждането на пароли и потреблението на мобилни устройства за идентифициране при разплащания ще бъде минало, защото самият автомобил става устройство за биометрични разплащания с технология на Visa за делегирана идентификация.

От пролетта на 2022 година притежателите на Мерцедес във Англия и Германия ще могат да се разплащат с двуфакторно засвидетелствуване през датчик за пръстов отпечатък. Скоро технологията ще стане налична и на други европейски пазари. Покупките ще могат да се вършат непосредствено през  електронния надзорен блок на автомобила или MBUX.

Дигиталната търговия от автомобила става нещо всекидневно. Така да вземем за пример, платформата за световни разплащания „ Mercedes Pay ” на Daimler Mobility разрешава пазаруване на артикули и услуги напряко от колата, прилагане на „ Mercedes Me ”, зареждане с гориво и паркиране.
още по тематиката
Пилотните проби и първичните действия за стартиране на новата система за заплащания се организират в Европа. Водачът и пасажерите ще получат изцяло ново комерсиално прекарване от обвързван автомобил, споделя Антъни Кахил, заместник-изпълнителен шеф и началник на европейските пазари във Visa.

„ Няма нищо по-комфортно от разрешаване на покупка с пръстов отпечатък ”, разяснява новата услуга Франц Райнер, основен изпълнителен шеф на Daimler Mobility.

Mercedes Pay e съставен елемент от тактиката за цифровизация на Daimler Mobility, която ще стане първата автомобилна компания, внедрила Visa Cloud Token Framework в своите транспортни средства. Това е технология за сигурност, основана на облак, която разрешава по-голяма еластичност сред голям брой устройства, защото пази и отстранява сензитивна информация за трансакцията, като преобразува данните в знаци и ги съхранява безвредно.

Технологията разрешава също свързване на доста устройства във и отвън колата, които след това се интегрират непосредствено с детайлите за различаване на потребителя от банката. Това усъвършенства значително цялостния опит при разплащанията, защото потребителите не се нуждаят към този момент от дългите номера на картите си, с цел да завършат покупката, нито да сменят устройства, с цел да потвърдят заплащането си. Решението ще бъде употребявано за двуфакторно засвидетелствуване.

Прогнозите сочат, че единствено през идващите две години броят на обвързваните коли ще се усили до над 352 милиона в международен мащаб, а общият размер на разплащанията от тях ще доближи почти 86 милиарда $ до 2025 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР