Милиардерът Илон Мъск каза, че изкуственият интелект ще поеме всички

...
Милиардерът Илон Мъск каза, че изкуственият интелект ще поеме всички
Коментари Харесай

Никой от нас няма да има работа: Мъск с плашеща прогноза

Милиардерът Илон Мъск сподели, че изкуственият разсъдък ще поеме всички наши работни места и това не е безусловно неприятно нещо, заяви CNN.

„ Вероятно никой от нас няма да има работа в бъдещето “, сподели предприемачът на софтуерна конференция в Париж. Докато приказва отдалечено посредством уеб камера на VivaTech 2024, Мъск разказа бъдеще, в което работните места ще бъдат „ незадължителни “.

„ Ако желаете да вършите работа, която е нещо като занимание, ще можете. Но по този начин или другояче ИИ и роботите ще дават всички артикули и услуги, които желаете “, предсказа той.

За да проработи този сюжет, ще би трябвало да има „ повсеместен висок приход “. Той не изясни какво тъкмо би представлявал, само че анализатори допускат, че става дума за избрана сума пари, която американското държавно управление дава на всеки, без значение от това какъв брой печели, написа Нова.

„ Няма да има дефицит на артикули или услуги “, увери Мъск.

Възможностите на изкуствения разсъдък набъбнаха през последните няколко години достатъчно бързо, че регулаторите, фирмите и потребителите към момента се тормозят да употребяват технологията. Освен това не престават да нарастват опасенията за това по какъв начин другите индустрии ще се трансформират с продължаващото разпространение на ИИ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР