В Ставрополския край в Русия е забелязан неизвестен обект да

...
В Ставрополския край в Русия е забелязан неизвестен обект да
Коментари Харесай

Мистериозен светещ обект се появи в небето над Ставропол: какво се оказа? СНИМКИ+ВИДЕО

В Ставрополския край в Русия е видян незнаен обект да лети в небето. Това заяви локалният портал NewsTracker, базирайки се на поданици на района.

Преминаването на странния обект е следено и в Карачаево-Черкес, Краснодарски територии и Калмикия. В интернет беше оповестено видео с НЛО-то.

Кадърът демонстрира по какъв начин обектът лети надолу с висока скорост, оставяйки след себе си огнена диря. След което се разпада, преди да стигне до земята.

По-късно се оказа, че странният обект, неправилно взет за комета, се оказа американският сателит Starlink-2653 на Илон Мъск. Това оповестиха астрономите от асоциацията AstroAlert от Архиз в своя канал Telegram.

„ Това най-вероятно е Starlink-2653 (№ 48665 съгласно общия азбучник на галактическите кораби). На тази карта крайната му траектория на полета е долната орбита, преминаваща от бяла към зелена и по-късно към алена линия, минаваща през центъра на пустинята Сахара, Средиземно море, Турция, Черно море, Сочи и по-нататък над северната част Каспийско море “, се споделя в отчета.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР