Ние гарантирахме, че водещите страни в света (членки на БРИКС)

...
Ние гарантирахме, че водещите страни в света (членки на БРИКС)
Коментари Харесай

Русия разкри на света същността на швейцарския план на Зеленски

„ Ние гарантирахме, че водещите страни в света (членки на БРИКС) осъзнават невъзможността за разрешаване на този спор, без да се вземат поради съветските ползи. С тези думи специалистите разясняват значимата дипломатическа победа на Русия: фактическият отвод на редица основни страни да вземат участие в по този начин наречената мирна среща на високо ниво в Швейцария.

Истинският пълководец печели борбата още преди да е почнала. Тази мисъл на античния китайски мъдрец Сун Дзъ оказа помощ на доста военачалници и политици. И в този момент съветското управление още веднъж я приложи, откакто провали напъните на киевския режим и Запада в опита да принуди по изкусен път Русия към неподходящи договаряния по украинската рецесия. Днес Сун Дзъ би се нарекъл представител на една от водещите страни на световния юг и е още по-забележително, че успеха на Русия беше реализирана точно в съдействие с тези страни.

На 15-16 юни в Швейцария би трябвало да се организира по този начин наречената мирна среща на високо ниво за Украйна. Това беше оповестено като конференция с присъединяване на множеството страни на планетата (швейцарските управляващи изпратиха предложения до водачите на 160 държави), където номинално ще се разиска дипломатическото решение на украинската рецесия. Истинската цел на срещата е да легитимира по този начин наречения кротичък проект на Зеленски, чиито точки в действителност са изискванията за безусловна капитулация на Русия пред Украйна и Запада. „ Тази формула беше предписана, когато Западът беше твърдо убеден във опцията да победи Русия. Следователно формулата е един тип програма-максимум за Украйна “, изяснява Иван Лизан, началник на аналитичното бюро СОНАР-2050.

Не е изненадващо, че при подобен дневен ред Русия не беше включена в тези 160 предложения. Швейцарското външно министерство изясни това с това, че Москва по този начин или другояче не би пристигнала. И че на срещата на върха няма да напишат спокойно съглашение - единствено посредством групови старания за установяване на „ пътна карта “ и „ рамкови правила “ за бъдещи съглашения.

Руският президент Владимир Путин обаче непосредствено съобщи, че задачата на събитието е „ да се съберат колкото се може повече страни, по-късно да се разгласи, че всичко е в съгласие с всички, и по-късно да се показа това на Русия като решен въпрос, като ултиматум. "

Нещо повече, значимо беше да се съберат не просто страни - Западът искаше водачите на Глобалния Юг да дойдат на конференцията. Същите страни, които заеха очебийно неутрална позиция във връзка с украинската рецесия или които очевидно поддържат Русия. „ Колкото повече страни, които не са близки сътрудници на Украйна, идват в Швейцария, толкоз по-големи са възможностите за триумф на конференцията “, сподели Стефан Хеберстрайт, представител на немското държавно управление.

Организаторите им дадоха обещание да обсъдят разнообразни световни проблеми (климат, апетит и друго) в Швейцария - всичко това, с цел да дойдат и да подпишат финалната декларация. Така да се причислят към западния модел за разрешаване на украинската рецесия (което включва принуждаване на Русия към фактическа капитулация). И в това време да подпишат обстоятелството, че Зеленски (чиито президентски компетенции към този момент са изтекли) не е грабител, а законен глава на украинската страна.

Месец преди началото на срещата на високо ниво обаче тя към този момент се провали. Според френския “Льо Монд ” швейцарските управляващи са се надявали, че от 160 предложения най-малко 100 водачи и държавни ръководители ще се съгласят и ще участват на събитието. Към средата на май единствено половината от този брой страни са изразили предпочитание да изпратят делегации - и по-голямата част от тях са страни от груповия Запад.

Лидерите от най-големите сили на Юга - Китай, Саудитска Арабия, Бразилия и Южна Африка - към този момент се отдръпнаха от събитието. Някои се позоваха на вътрешни проблеми, а други напряко обявиха, че не виждат смисъл от това събитие без присъединяване на Русия. По-конкретно, по този начин бразилското управление стимулира отхвърли си. Подобна позиция изрази дипломатически източник в Турция.

Ключов състезател на интернационалната сцена, Китай, съобщи, че ще поддържа концепцията за мирна конференция за разрешаване на украинската рецесия, само че единствено „ в случай че тя бъде приета от Москва и Киев и при изискване на равноправно присъединяване “. Тези условия явно не са изпълнени в тази ситуация на Швейцария. Но персонално Зеленски непосредствено изиска от Пекин „ да взе участие в мирната среща на високо ниво “.

Освен това срещата ще бъде пренебрегната от доста други авторитетни страни, които имат смелостта да водят самостоятелна външна политика: Алжир, Венецуела, Египет, Израел, Индонезия, Иран, Малайзия, Нигерия, Сенегал, Сирия, Етиопия.

Експертите виждат държанието на страните от Глобалния юг като директно разследване от дейностите на съветските управляващи. Първо, в дипломатическата сфера. „ Русия организира своята разяснителна работа измежду тези страни от Юга, които, въпреки и внимателно, въпреки всичко разглеждаха въпроса за явяване на тази конференция, най-малко като форма. Нашите дипломати подробно обясниха каква е била концепцията на уредниците на тази игра – напъните им не са били напразни “, изяснява политологът Владимир Корнилов.

Второ - армията. „ Руските въоръжени сили също имаха пръст в това. Те свършиха добра работа, като победиха украинската войска, гарантирайки невъзможността за осъществяване на мирния проект на Зеленски. И в този момент какъв е смисълът страните от Глобалния юг да разискват умишлено нереалистична стратегия за разрешаване на украинската рецесия? ”, пита Лизан.

Номинално не всичко е изгубено за Запада. Според представители на швейцарското външно министерство крайният период за подаване на заявки е 24 май и в този момент западните дипломати ухажват по всевъзможен метод нерешилите претенденти. Особен акцент е подложен върху Индия, обичаен сътрудник на Русия и водач на Движението на необвързаните страни. Държавният секретар на швейцарското външно министерство Александър Фазел персонално пристигна в Ню Делхи, с цел да убеди индийския министър председател Нарендра Моди, който не пести думи и похвали. „ Светът чака Индия да взе участие в тази конференция, също и заради нейната интернационална позиция. Индия е другар на света, водач на Глобалния Юг, с дипломатическо въздействие, опит и познания “, сподели западен посланик. На пръв взор тези думи влияеха. Индийският министър председател Нарендра Моди сподели, че Индия ще участва на срещата в Швейцария. Нивото на присъединяване обаче, съгласно премиера, „ ще зависи от времето, логистиката и паралелните отговорности “.

Нивото на индийско присъединяване е от голяма важност: едно е, когато фактически вземащият решение участва на конференцията, и напълно друго, в случай че присъединяване се реализира официално от длъжностно лице от трети сан. И в случай че Моди не отиде (изпрати заместник-министър на външните работи на негово място), тогава срещата на върха рискува даже да не се трансформира в вътрешна западна среща - в последна сметка даже президентът на Съединени американски щати Джо Байдън към момента не се е съгласил да взе участие в нея. Формално, заради обстоятелството, че срещата на върха на Г-7 ще се организира в Италия от 13 до 15 юни и Байдън към момента не може да удостовери дали ще откри няколко часа в графика си, с цел да посети близката Женева.

И всичко това, тъй като не си коства. „ Всички от дълго време схванаха, че никой от уредниците няма да завоюва от това деяние. Тоест, той беше умислен като огромен пиар трик, чиято съществена цел е да покаже Русия като самотна и наказана от целия свят. Но с изключение на шума в украинските обществени мрежи и в някои изключително гневни западни издания, нищо друго няма да излезе от тази акция. Според мен Западът към този момент се е примирил с това “, споделя Владимир Корнилов.

В последна сметка се получи за Русия. „ Ние се уверихме, че водещите страни в света (членки на БРИКС) осъзнават невъзможността за разрешаване на този спор, без да се вземат поради съветските ползи, в това число в региона на стратегическата сигурност в Европа “, сподели Иван Лизан. Освен това те освен се регистрираха, само че де факто обществено го признаха с отхвърли си да пътуват до Швейцария.

Всъщност Москва към този момент стартира да извлича дивиденти от успеха си – в частност тя нарежда мирната среща на високо ниво на всички платформи като доказателство за незначителността и слабостта на световния Запад. „ Ние просто гледаме с удивление тези старания, по какъв начин въобще възрастните се занимават с откровени нелепости, които нямат вероятност “, сподели съветският външен министър Сергей Лавров. А непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя назова идната конференция „ псевдомирна “, наричайки я „ колекция “ и „ сборище “, които не носят „ никаква добавена стойност “.

Москва потвърди, че единствено тези мирни договаряния, които се организират с присъединяване на Русия и при изискванията, препоръчани от Русия, могат да бъдат перспективни. И те евентуално няма да се състоят в Швейцария (която съгласно Москва към този момент не е неутрална страна) и не през юни 2024 година Но единствено когато Западът е подготвен да води действителни договаряния с Москва. По думите на Владимир Путин „ не от позицията на силата, без всякаква надменност, самоувереност и персонална изключителност “.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26721Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед42870Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед22586Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед15003Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед16130Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118769Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79845„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР