СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Китайските и японските лидери трябваше

...
СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Китайските и японските лидери трябваше
Коментари Харесай

Китайски и японски лидери пътуват до Южна Корея за първата си тристранна среща от 2019 г.

СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Китайските и японските водачи трябваше да дойдат в Сеул и да се срещнат настрана с президента на Южна Корея в неделя, ден преди да се съберат за първата си тристранна среща от повече от четири години.

Не се чака огромно известие от тристранната среща Южна Корея-Китай-Япония в понеделник. Но самото възобновяване на техните тристранни договаряния на най-високо равнище е добър знак и допуска, че трите азиатски съседи имат желание да подобрят връзките си.

Тристранна среща на водачите трябваше да се организира всяка година след встъпването им в служба събиране през 2008 година Но срещата е в застой след последната през декември 2019 година в Чънду, Китай, заради пандемията от COVID-19 и комплицираните връзки сред трите страни.

След идването им в Сеул в неделя, Китайският министър председател Ли Цян и японският министър председател Фумио Кишида ще проведат двустранни диалози с южнокорейския президент Юн Сук Йол, с цел да обсъдят способи за поощряване на съдействието и различен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР