Масовото внедряване на вятърни паркове, заедно с други по-чисти източници

...
Масовото внедряване на вятърни паркове, заедно с други по-чисти източници
Коментари Харесай

Учени: Строенето на твърде много вятърни турбини в близост отслабва вятъра и вреди на околната среда

Масовото внедряване на вятърни паркове, дружно с други по-чисти източници на сила, евентуално ще бъде решаваща част от световната битка за намаляване на изменението на климата. Но слагането на вятърни турбини без деликатно обсъждане, в действителност може да има противоположен резултат, демонстрира ново изследване.

Учени от немския крайбрежен проучвателен център, Helmholtz-Zentrum Hereon, са открили, че вятърните турбини всъщност забавят скоростта напразно в непосредствена непосредственост и долните елементи на реките, съгласно проучване, оповестено в четвъртък в списание Nature Reports. Следователно скупчването на вятърни турбини прекомерно близо една до друга прави цялата плантация по-малко ефикасна – значимо основание за инфраструктурата за чиста сила.

Изследователите са симулирали метеорологичните условия в Северно море, където сега се строят редица офшорни вятърни паркове, като се пробват да възнамеряват бъдещото развиване, употребявайки пробни модели на времето, с цел да се предскаже въздействието, което пренаселените вятърни турбини ще имат върху вятъра.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР