Черешовата кампания в Петрич се различава значително от тази в

...
Черешовата кампания в Петрич се различава значително от тази в
Коментари Харесай

Череши има, но няма кой да ги бере. Цените падат

Черешовата акция в Петрич се разграничава доста от тази в Кюстендил. И повода е напълно в по-топлото време. То разрешава на черешите на юг да узреят доста по-рано - по този начин те излизат на пазара в миг, в който други няма. Така цената, която производителите съумяват да договорят е доста по-висока.

 

Но до момента в който в Кюстендил предходната година берачите прибираха по към 80 стотинки за кг набрани череши, то в Петрич мизата е по-висока.
В края на май цената на черешата в Петрич стартира да пада. И тогава сезонът влиза в сложния си интервал. В Благоевград българските череши на пазара към момента са най-вече от Петрич. Търговците означават, че тази година черешата е доста търсена, като задминава даже ягодата. Иванка Христова да вземем за пример зарежда по 100 кг дневно и продава всичко, предава Нова тв.

 

„ Миналата година наклонността беше търсене на ягоди, дори ягодите, едно че няма търсене, а и е по-скъпа, по-скъпа е от черешата, черешата е по-евтина. Тя се продава от пет до осем леваНай-евтиното на пазара беше четири лв.. Зависи от качеството, и от едрината. Колкото по-едра и по-хубава е една череша, толкоз повече се търси. Седем лв. коства едрата череша. При сътрудниците има череша със междинни размери на цена от 8 лв. ”, споделя търговецът Иванка Христова.

 

Тепърва обаче цената на черешата ще пада. Това ще се случи, когато пазарът се изпълни с плодове, А това нормално се случва в средата на юни, когато стартира интензивният сезон в Кюстендил.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР