Преди няколко дни някои потребители на iPhone и iPad откриха

...
Преди няколко дни някои потребители на iPhone и iPad откриха
Коментари Харесай

Apple даде яснота относно странния бъг в iPhone, при който се появяваха отдавна изтрити снимки

Преди няколко дни някои консуматори на iPhone и iPad откриха доста чудноват и притеснителен бъг. По някакъв метод остарели, от дълго време изтрити фотоси, които би трябвало да са дефинитивно изтрити, се появиха още веднъж на някои устройства с iOS 17.5. Това провокира спекулации за това какво може да е предизвикало този бъг, защото става въпрос за доста сериозен проблем.

Представете си сензитивно наличие, което сте считали, че сте изтрили преди години да се появи още веднъж ненадейно.

Apple бързо в профил казуса с стартирането на актуализацията iOS/iPadOS 17.5.1 преди няколко дни, без да изясни незабавно в детайли какво е предизвикало казуса.

За благополучие, към този момент имаме отговор и наподобява, че въпросът не е толкоз сериозен, колкото можеше да бъде. Това не е някакъв бъг в iCloud, който може да окаже въздействие върху други данни, а по-скоро става въпрос за рядко събитие, което е обвързвано с развалени файлове в самите устройства.

Когато казуса излезе нескрито, някои хора допуснаха, че неразбираем проблем може да засегне библиотеката със фотоси. Apple удостовери в бележките към iOS 17.5.1, че „ фотосите, при които е зародило увреждане въз основата данни, могат да се появят още веднъж в библиотеката, даже в случай че са били изтрити “.

Компанията доразви обяснението, като изясни пред 9to5Mac за какво остарели фотоси, които може да са били изтрити още през 2010 година в този момент още веднъж се появяват в iPhone.

От Apple обявиха, че това не е проблем на iCloud Photos, и че Apple не резервира изтритите фотоси. Вместо това става въпрос за развален запис в базата данни във файловата система на устройствата.

Много е евентуално през 2014 година да не сте употребили iPhone от 2010-а, само че в случай че сте възстановявали старите си данни на всеки нов iPhone, който сте си купували това разваляне въз основата данни може да е стигнало чак до 2024 година.

Снимките, които не са били изцяло изтрити, не са се синхронизирали с iCloud Photos и казусът не въздейства по никакъв метод на iCloud. Това сигурно е добра вест и би трябвало да успокои всички, които се тормозят по отношение на този проблем

Напомняме ви, че когато изтривате фотоси и видеоклипове в iPhone или iPad, те не се изтриват незабавно. Разполагате с 30 дни, с цел да измененията решението си, в случай че не изпразните кошчето преди този момент. Същата процедура за заличаване се ползва и за друго наличие в iPhone или iPad.

Apple също по този начин съобщи, че в случай че възстановите iPhone или iPad до фабрични настройки ще изтриете и развалените файлове. Старите изтрити фотоси няма да се появят още веднъж на устройство, което към този момент не е ваше, тъй че не е нужно да се притеснявате за това.

Според Apple това е необичаен проблем, който е засегнал дребен брой консуматори. Не е ясно дали той може да се появи още веднъж в този момент, когато Apple го е отстранила.

Въпреки че Apple може да е отстранила казуса посредством актуализацията iOS 17.5.1, поправката няма да изтрие автоматизирано всички възобновени фотоси на засегнатите устройства. Ще би трябвало ръчно да ги изтриете още веднъж на устройствата си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР