Компанията Northrop Grumman обяви успешното статично изпитание на първия си

...
Компанията Northrop Grumman обяви успешното статично изпитание на първия си
Коментари Харесай

Northrop Grumman успешно тества първия цифров ракетен двигател

Компанията Northrop Grumman разгласи сполучливото статично тестване на първия си ракетен мотор, планиран напълно в дигитален тип. Този ракетен мотор с твърдо гориво за горната степен, наименуван Common 50 High-Performance (C50HP), ще бъде основен съставен елемент на системата Next Generation Intercept (NGI), предопределена за отбраната на Съединени американски щати от междуконтиненталните балистични ракети. Northrop Grumman възнамерява да разгърне първата такава система през 2027 година

Ракетата е минала всички статични огневи тествания в инженерния развоен комплекс „ Арнолд “ на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. От Northrop Grumman настояват, че пробата е потвърдил годността на универсалния мотор за полет, удостоверил е численото моделиране и симулациите и е показал зрелостта на структурата и високата продуктивност на мотора. C50HP също по този начин е минал цялостните проби за двигателна сила и структурна издръжливост. Двигателят е показал способността си да устоя на разнообразни натоварвания и рискови условия на работа.

C50HP е първият огромен ракетен мотор с твърдо гориво на Northrop Grumman, който е планиран цифрово благодарение на напълно нов вид редовно инженерство с потребление на модели. Компанията твърди, че напълно цифровото планиране на мотора усъвършенства неговите характерности, като разрешава на инженерите по-ефективно да интегрират условията за дизайн и характерности в крайния физически артикул.

C50HP е планиран като високоефективен мотор за горна степен на ракета, кадърен да се приспособява към най-различни задачи. Northrop Grumman споделя, че тези задачи включват галактически полети отвън земната атмосфера и потреблението му като последна степен за реализиране на мечтаната траектория.

Решението на Northrop Grumman за противоракетна защита от последващо потомство (NGI) е предопределено за отбрана на територията на Съединени американски щати от опасността от междуконтиненталните балистични ракети като част от системата за наземна отбрана от междинна отдалеченост (GMD). Тестът е стадий от доставката на този значим съставен елемент.

Проектът NGI е взаимна разработка на Northrop Grumman и Raytheon. В него се употребяват усъвършенствани техники за цифрово планиране, с цел да се ускорят етапите на прецизиране на плана и да се реализира бърза подготвеност на системата за употреба.

Третата степен на ракетния мотор на твърдо гориво (SRM) ще се употребява за задвижване на ускорителя NGI. Данните от статичните проби ще оказват помощ да се удостовери точността на общите балистични калкулации на новия ракетен мотор. Компанията възнамерява да организира спомагателни пълномащабни статични проби за всеки от твърдотелните ракетни мотори на NGI през 2024 година Целта на тези проби е да се получат изчерпателни данни за създаването на изцяло асемблирана версия на системата на NGI, което се планува да бъде приключено през същата година.

Първото разрастване на готовата за бойни дейности система за прихващане от последващо потомство се чака да бъде въведена на въоръжение още през 2027 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР