Тъй като заплахата от глобален ядрен конфликт надига глава по

...
Тъй като заплахата от глобален ядрен конфликт надига глава по
Коментари Харесай

Вътре в зловещ подземен град, където „милиони хора от племето на плъховете“ живеят в ядрено убежище от Втората световна война

Тъй като опасността от световен нуклеарен спор надига глава по време на разгара на Студената война, хората по света се приготвят за най-лошото.

Милиони се опасяваха ненадейно да виждат нуклеарни бойни глави, летящи над главите им, до момента в който Съединени американски щати и Съветският съюз се изправиха. Вместо това мнозина погледнаха надолу и изкопаха бункери, способни да ги поддържат, в случай че се случи най-лошото. За мнозина това би било първата - и последна - линия на отбрана, защото радиацията валеше от горната страна.

В Единбург през 50-те години на предишния век е издигнат бункер на 100 фута подземен. Издигаща се на повече от три етажа, структурата е конфигурирана по-късно, с цел да побере 400 политици и държавни чиновници - както и кралското семейство, в случай че са били в града. Други секрети бункери лежаха в Обединеното кралство - само че други страни също се подготвяха за възможна война.

В Китай, надълбоко под улиците на Пекин, към 10 000 бункера са издигнати от 1969 година от 300 000 души на фона на страховете...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР