Потребителите на Windows знаят, че ако компютърът ви замръзва поради

...
Потребителите на Windows знаят, че ако компютърът ви замръзва поради
Коментари Харесай

В ОС Windows бе открита удобна опция, която никой не е забелязал цели 30 години

Потребителите на Windows знаят, че в случай че компютърът ви замръзва заради липса на оперативна памет или огромно натоварване на процесора, можете да стартирате Task Manager, да подредите процесите по потребление на ресурсите и да накарате най-напористите от тях да бъдат прекъснати. Но Диспечерът на дилемите (Task Manager) има извънредно провокиращ минус – процесите в листата се прескачат при смяна на цената на ресурсите, които употребяват.

Дейвид Плъмър, един от разработчиците на Task Manager, показа един трик, който е планувал в тази стратегия още през 1994 година, когато Windows 95 и обновената версия на Windows NT са се подготвяли за излизане. Можете да натиснете Ctrl – и до момента в който потребителят държи натиснат този клавиш, процесите ще спрат да се прескачат и ще застанат на едно място. Това доста улеснява слагането на курсора на мишката върху този, който желаете да пандизите.

Плъмър описа за този забавен хак в мненията под обява в обществената мрежа X от консуматор, който се оплаква от неудобството да ръководи процесите в Task Manager. Съдейки по отговорите на другите хора, съвсем никой не е знаел, че описът с процеси може да бъде „ спрян “, а някои от тях нормално подреждат процесите по азбучен ред, с цел да не подскачат непрекъснато. Но това затруднява откриването на най-лакомите от тях.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР