Макс Верстапен завърши квалификацията по улиците на Монако на втора

...
Макс Верстапен завърши квалификацията по улиците на Монако на втора
Коментари Харесай

Верстапен за квалификацията в Монако: Финалнатa ми бърза обиколка бе страхотна, но...

Макс Верстапен приключи квалификацията по улиците на Монако на втора позиция. Пилотът на Ред Бул бе в бърза обиколка когато Шарл Льоклер катастрофира в края на третия сегмент от квалификацията, написа clubs1.bg. Това докара до червен байрак и преустановяване на сесията, макар доста положителният първи бранш на Макс. Въпреки това той съобщи, че не е сърдит на Льоклер и че е удовлетворен от постигнатия прогрес по отношение на тренировките в четвъртък.

„ Квалификацията в Монако е доста занимателна. Направих прилична обиколка при започване на Q3, само че гумите нямаха задоволително сцепление. Знаех, че всички ще се реши в последните секунди на квалификационната сесия. Финалнатa ми бърза обиколка бе страхотна, само че поради аления байрак бях заставен да върна газта. Това бе разочароващо за мен, тъй като се усещах доста удобно в болида и чаках да съм на полпозишън. Очевидно Шарл кара доста добре и знаех, че борбата с него ще бъде доста сложна. Всички от екипа свършиха страхотна работа от четвъртък до през днешния ден и се веселя, че ще стартира утрешната конкуренция от първа редица “, показа Верстапен.

Неговият съотборник Серхио Перес не се показа доста добре и приключи на девета позиция. Мексиканецът се надява на по-добър шанс в надпреварата.

„ Постигнах добър прогрес през цялата подготовка. Мислех, че третия сегмент ще мине по-добре. Червеният байрак ме накара да приключа последната си обиколка и останах в дъното на топ 10. Изглежда, че всичкия напредък отиде напразно. Имах проблеми с трафика по време на първото ми излизане на пистата. Знаем какъв брой е значима квалификацията в Монако и ще дам всичко от себе си, с цел да запиша добър резултат “, сподели Перес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР