Германецът Александър Зверев спечели титлата на турнира по тенис на

...
Германецът Александър Зверев спечели титлата на турнира по тенис на
Коментари Харесай

Александър Зверев триумфира с титлата на турнира по тенис от сериите Мастърс в Рим

Германецът Александър Зверев завоюва купата на шампионата по тенис на клей от сериите " Мастърс " в италианската столица Рим с награден фонд 9.09 милиона евро.

Шампионът от 2017 година и подложен под номер 3 в схемата Зверев победи на финала Николас Хари (Чили) с 6:4, 7:5 за 1:41 час. За него това е шести трофей в кариерата от " Мастърс " 1000.
 Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на шампионата в Рим
Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на шампионата в Рим

Това стана след резултат 6:2, 7:5, в четвъртия кръг

Така олимпийският първенец Зверев загря за Откритото състезание на Франция, което стартира в Париж идната неделя. Германецът има три полуфинала на " Ролан Гарос ", само че не е достигал до край.

Той завоюва първата си купа от сериите " Мастърс " в Рим през 2017-а и се връща в най-хубавата си форма, откакто се възстановя от сериозна травма на глезена, която получи през 2022 година.

Третият подложен записа пети триумф в седем мача против Хари, който игра първия си край на " Мастърс " 1000.

27-годишният Зверев направи един пробив по пътя си към триумфа в първия сет, а във втория Хари избави два мачбола на личен сервис при 5:4, само че германецът затвори дуела с четвъртата си опция две гейма по-късно.

" Последните две години бяха извънредно сложни. Не знаех дали в миналото ще бъда на тази сцена, без значение дали спечелвам или изгубвам, тъй че този миг е извънредно специфичен. Акцентът е върху Париж. Но дано се насладя на този триумф за към ден и по-късно ще се съсредоточа напълно върху " Ролан Гарос ", сподели германецът.

Това е 22-ата купа в кариерата на Зверев от АТП.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР