Лудогорският маратон за 11-ти път привлече стотици участници от цялата

...
Лудогорският маратон за 11-ти път привлече стотици участници от цялата
Коментари Харесай

За 11-ти път Лудогорският маратон превърна Разград в център на активния начин на живот в България

Лудогорският маратон за 11-ти път притегли стотици участници от цялата страна и от чужбина. В седемте разнообразни старта се включиха близо 400 души, което трансформира надпреварата в една от най-масовите спортни събития в региона. Проявата е проведена от клуб “Зелена стъпка ”, а екипът от уредници и доброволци надвишава 50 души.

Първият от стартовете бе този на дисциплината триатлон. Точно в 7 ч. сутринта в неделя десетки се потопиха във водите на язовир Пчелина 2, с цел да преплуват 1500 метра. Най-бързият излезе от водата за малко повече от 17 минути, а на последният му лиши съвсем час.



След това състезателите се метнаха на велосипедите си, с цел да изминат 44 километра. Приключението им приключи с 12-километрово тичане по горско трасе. Най-бързият - Димитър Карабахчиев съумя да се оправи с всичко това единствено за 3:48:34 часа. За под четири часа (3:50:10 часа) приключи и първият тим, който си предаваше щафетата в триатлона - Жулистан (Димитрина Стефанова, Самуил Вълчев, Надежда Ангелова). Първа при дамите бе Евелина Златанова (5:11:07 часа).

В маратонската отдалеченост (42 км) най-бързи бяха Николай Писаров (4:02:54 часа) и Атанаска Атанасова (4:24:54 часа). При колоездачите призьорите са Александър Жеков (2:15:16 часа) и Елена Добраница (2:46:26 часа).



Бягането на 21 км бе спечелно от Павел Павлов с 1:38:35 часа и Лина Христова (2:07:10 часа). Ахмед Ахмед бе преди всички на 12 километра тичане с (49:50 минути), а Светлозара Грозданова победи при дамите с 1:03:02 часа.

Освен петте дисциплини за възрастни, уредниците предложиха и опция за децата до 12 години да вземат участие изцяло гратис в конкуренция с тичане и колоездене.



Тази година трасето се нуждаеше от изключително сериозна обработка, защото през зимата бяха нападали доста дървета, а поради топлото време и преваляванията напролет, тревата бе превзела огромна част от пътеките. Усилията на уредниците и, най-много на ръководителя на клуба Цоньо Пенев, да го разчистят и подготят бяха оценени от участниците, които още веднъж се изрекоха със суперлативи.

Сериозен проблем обаче за поредна година сътвори неналичието на интернет в местността Пчелина. Организаторите бяха планували опция за следене на резултатите онлайн, от която обаче съвсем никой не можеше да се възползва поради неналичието на покритие в зоната на старт-финала. За страдание, нито един от мобилните оператори няма добър обсег в региона.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР