Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница Мама

...
Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница Мама
Коментари Харесай

Здравният министър отрече за лобистки натиск за частната болница „Мама и аз“

Здравният министър отхвърли за лобистки напън за частната болница „ Мама и аз “
„ Категорично нямаше лобистки напън за разрешаване градежа на частна детска болница „ Мама и аз “. Спрямо мен не е упражняван никакъв лобистки напън “. Tова съобщи служебният здравен министър Галя Кондева в предаването „ Защо господин министър? “ по bTV.
Тя изясни, че въпросът с разрешаване на една болница са регламентирано написани в закона.
По думите ѝ толкова доста приказки са изприказвани за националната детска болница, а нищо не е направено. Въпросът дали е нужна болничното заведение, или не, съществуват правила и нормативи да се създадат сложни оценки за построяването на болничното заведение. Правени са доста разбори и до момента общо взето всички планови оферти на разнообразни вложители са одобрявани за това – леглата може да са доста, само че когато има потребност някой да бъде признат някъде в някоя болница, в
Министерството на здравеопазването постъпват сигнали, че в избрана болница няма кревати, разяснява здравният министър.
Тя уточни, че обществената реакция за частната болница е била силна и е основала предпоставки за размисъл за какво е належащо да се построи частна болница. Галя Кондева не знае дали е изгубила доверието на служебния министър председател с отхвърли да издаде позволение за частната болница. Тя обаче е разочарована, че няма детска болница и има липса на доверие. Не се тормози и от инспекцията на ДАНС.

„ Аз съм в положение да не отстъпвам ползите, тъй като като доктор и админ съм отстоявала разговора. Сега имаме опция да проучваме сегашната обстановка в по-дългосрочен проект да се изведат изгодите за болничното заведение “, сподели още министър Кондева. Към момента има 1996 педиатъра в цялата страна.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР