Ига Швьонтек спаси мачбол и победи бившата номер 1 в

...
Ига Швьонтек спаси мачбол и победи бившата номер 1 в
Коментари Харесай

Швьонтек спаси мачбол и отстрани Осака в Париж

Ига Швьонтек избави мачбол и победи някогашната номер 1 в света Наоми Осака във втория кръг на Ролан Гарос. Полякинята завоюва след 7-6(1), 1-6, 7-5 в мач от втория кръг на откритото състезание по тенис на Франция.

Двете играха цели три часа на закрития корт в Париж. Швьонтек завоюва тайбрека в първия сет, след което Осака доминираше тотално. Японката записа два пробива и взе първите четири гейма на втората част, а в седмия направи и трети брейк за крайното 6-1.

Осака стартира по сходен метод втория сет. Тя взе подаването на полякинята във втория гейм и отбрани преднината си на личен сервис за 3-0. Швьонтек се добра до 3-5 и в деветия гейм отрази мачбол. После тя взе идващите две точки и проби за 3-4.

Това даде подтик в играта на поставената под номер едно и тя взе всички геймове до края. Това фиксира 16-ата поредна победа на Швьонтек на откритото състезание на Франция, като тя пази две следващи трофеи в Париж.

Следващата ѝ съперничка ще бъде излъчена в срещата сред Яна Фет и Мари Бузкова.

Кок Гоф също се класира за идната фаза на шампионата. Американката надви над словенката Тамара Жиданшек в два сета. Следващата съперничка на Гоф ще бъде Яфан Ван или Даяна Ястремска.

За третия кръг се класира и Онс Жабюр. Тузинийката взе триумф в три сета над колумбийката Калина Осорио. Следващата ѝ съперчника ще Лейла Фернандес или Сиюй Ван.

Голяма част от днешните мачове, в това число тези на Григор Димитров и бяха отсрочени поради дъжда над Париж.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР