Земетресение удари гръцки и турски егейски курорти. Осезателно земетресение разтресе

...
Земетресение удари гръцки и турски егейски курорти. Осезателно земетресение разтресе
Коментари Харесай

Бедствие: Земетресение удари гръцки и турски егейски курорти


Земетресение удари гръцки и турски егейски курорти. Осезателно земетресение разтресе гръцкият остров Кос в Източно Егейско море през вчерашния ден вечер в 18.15 ч.
В изказване, направено в акаунта
на Дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия към президентството в Анкара (АФАД) в обществените медии, се оповестява,
че земетресение с магнитуд 3,9
е станало на 28 км. от курорта Бодрум, в окръг Мугла, Югозападна Турция.

Трусът е бил на дълбочина 36 км.

АФАД прецизира, че епицентърът е бил на гръцка територия, до летището на гръцкият
остров Кос и курортното градче Кардамена.
Няма информация за ранени и съществени материални вреди.

Земетресението бе усетено в курорта Бодрум. В обществените медии се оповестява, че трусът е усетен, на полуостров Датча, както и в прилежащия курорт Мармарис, и на прилежащите гръцки острови Кос и Калимнос.
Дузина ранени, при следващ случай със аероплан, попаднал в турбуленция
Вчера по здрач беше обявено, че аероплан на Катарските авиолинии е влезнал в турбуленция над Турция. В разследване на случая 6 пасажери и 6 членове на екипажа са били ранени.

Летателният уред вид Боинг 787 Дримлайнер, който изпълнявал постоянен полет Доха-Дъблин, навлязъл в турбуленция, до момента в който летял над Турция. Не се е наложило спешно кацане.

Самолетът се е приземил безвредно и пасажерите са стигнали до крайното летище. Ирландският ефирен оператор RTE заяви, че случаят е траял по-малко от 20 секунди и е станал по време на сервиране на храна.

В изказването на летището в Дъблин се загатва: „ След кацането самолетът беше посрещнат от службите за незабавна помощ, в това число летищната полиция и нашия отдел за пожарна и избавителна работа. Беше обявено, че 6 пасажери и 6 членове на екипажа (общо 12) в самолета са ранени заради турбуленцията, която претърпяха. “

Този случай е следващ за последните дни, откакто аероплан на турският народен транспортьор претърпя през вчерашния ден мощна турбуленция и една стюардеса беше приета в болница с фрактура, а десетки пасажери се разминаха с охлузвания и нерешителност.

Друг случай претърпя самолетът на Сингапурските авиолинии Боинг 777-300ER, извършващ полет от Лондон до Сингапур. Той попадна на тежка турбуленция, като по-късно беше заставен да направи спешно кацане в Банкок, защото вследствие на случая, 73-годишен английски пътник умря, евентуално от сърдечен удар, а 71 други бяха ранени. Някои от потърпевшите имаха съществени пострадвания по главата и гръбнака.

Тези произшествия докара до ново предписание по време на полетите, което влезе в действие. Когато има анонс за закопчани колани, на екипажа е неразрешено да правят обслужване на клиентите и да сервират питиета и храни.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР