Почти всеки пети човек не спи достатъчно сочи проучване. Според

...
Почти всеки пети човек не спи достатъчно сочи проучване. Според
Коментари Харесай

Лесен трик за бързо заспиване вечер

Почти всеки пети човек не спи задоволително сочи изследване. Според специалистите от Mental Health има доста аргументи, заради които да лежите будни през нощта - от пиянство на алкохол или кофеин прекомерно покрай до стрес и тревожни мисли.

Но защото неприятният сън и безсънието могат да повлияят на вашето физическо и психическо здраве, значимо е да се опитате да извършите нещо по въпроса. За благополучие доктор показа необикновен трик, който да ви помогне да заспите по-бързо вечер благодарение на акупресура.

Акупресурата е тип масажна терапия, при която се ползва напън върху избрани точки на тялото. Тези техники имат за цел да понижат болката, да отстранен напрежението в мускулите или да усилят притока на кръв.

Qianlei Li, сертифициран доктор по обичайната китайска медицина и лицензиран акупунктурист, сподели точката, която би трябвало да натиснете. Според здравния специалист можете да извършите това и на двете ръце.

Областта, която желаете да натиснете, е връзката сред палеца и показалеца ви. Qianlei сподели да намерите месестата част и да вземете същите пръсти на противоположната ръка и стиснете мощно за три до пет минути, до момента в който лежите в леглото.

„ Дръжте очите си затворени. Съсредоточете мозъка си “, добави тя.

„ О, проработи “, сподели консуматор на TikTok. Друг добави: " Веднага щом го натиснах, започнах да се прозявам. Каква фантастична концепция. " А трети сподели: „ Направих това и започнах да хъркам след три минути. Ти си невероятна. Благодаря. “

Според специалиста по съня Сами Марго има и други точки на напън, които могат да оказват помощ за съня. Пишейки за Dreams, една от точките, които тя предлага, е вътрешната страна на китката, покрай мястото, където бихте измерили пулса.

Сами сподели: „ Тази точка на напън за сън е в действителност лесна за включване в рутината ви за лягане. Ще я откриете във вдлъбнатината сред двете сухожилия на китката си. Масажирайте тази точка на напън с кръгови придвижвания за няколко минути преди сън.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР