Как се скараха Зеленски и КоломойскиЛоши времена настъпиха за украинския

...
Как се скараха Зеленски и КоломойскиЛоши времена настъпиха за украинския
Коментари Харесай

Страсти в бивша Украйна: „Юдейската война“

Как се скараха Зеленски и Коломойски

Лоши времена настъпиха за украинския милиардер Игор Коломойски. Миналата година той беше задържан в Украйна за шикалкавене и заверка на имущество, добито по незаконен метод. Наскоро олигархът беше упрекнат в образуване и на поръчкови убийства. Неговият някогашен сътрудник, а в този момент президент на Украйна Владимир Зеленски, старателно „ копае “ под него. Има учредения да се допусна, че Коломойски може да бъде оставен зад решетките за доста години, в случай че не и вечно.

Когато беше началник на Днепропетровска област, той влезе в борба с тогавашния президент Петро Порошенко. Коломойски загуби тази борба и беше заставен да подаде оставка от държавния пост. Освен това той се забърка в няколко престъпни каузи и загуби надзор над мощната финансова институция „ Приватбанк “. Коломойски беше заставен бързо да замине в чужбина, тъй като се обрисуваше наказателно гонене по няколко престъпни каузи.

След като Зеленски стана президент на Украйна, той се върна в родината си. И се оживи, надявайки се да си върне назад огромния финансов актив /банката/. Въпреки това Върховната Рада одобри закон, който не разрешава на някогашни притежатели на национализирана благосъстоятелност да желаят нейното връщане. При това документът, наименуван „ анти-Коломойски “, беше интензивно лобиран от Зеленски.

Това стана сензация, тъй като мнозина в Украйна смятаха, че комичният артист от Кривой рог се е насочил към най-високия държавен пост, с изключение на всичко друго, с цел да ускори монопола на своя настойник. Зеленски е работил дълго в структурите на Коломойски и е взел участие в телевизионни планове, предавани по неговия ефирен канал „ 1+1 “.

Там, на този канал в нощта на 1 януари 2019 година не се появи президентът Порошенко, а Зеленски, който поздрави сънародниците си за Новата година и разгласи началото на предизборната си акция. Между другото, съгласно слуховете, Коломойски също по този начин я е финансирал. Наред с това оказа помощ и за основаването на пропрезидентската партия „ Слуга на народа “.

Бившият губернатор на Днепропетровск също по този начин даде пари за известния ефирен сериал „ Слуга на народа “, в който Зеленски изигра основната роля. Със сигурност имаше и други връзки, които не бяха афиширани. Въпреки това Зеленски отхвърли да е „ заслон “ за Коломойски. Но той повтаряше това прекомерно постоянно, което породи подозрения. И някои заключения.

Между другото, в упоменатия сериал някогашният преподавател Голобородко, който стана президент на Украйна, се бори с олигарсите, които ограбват Украйна. В едно от интервютата Коломойски беше запитан дали се разпознава в един от тези облици.

„ отговори магнатът, без да подозира за идните пагубни промени в живота му

Въпреки това този филм стана предвестител на огромни проблеми за Коломойски...

Веднага откакто Зеленски пристигна на власт, връзките му с олигарха се ускориха. Той завоюва няколко правосъдни каузи по отношение на Приватбанк, неговите хора влязоха във властта, по-специално във фракцията на президента Слуга на народа.

Коломойски влезе в президентската резиденция на Банкова и засия от, както му се стори, близкото идно благополучие. На среща с публицисти, намеквайки за отлични връзки с президента, той призна:

Но шегите свършиха, когато американците показаха неодобрение от доближаването сред Зеленски и Коломойски. Още повече, че последният е разследван от огромно жури във федерален съд на Съединени американски щати за пране на пари. Адвокатът Рудолф Джулиани назова Коломойски „ незаконен олигарх “ поради противозаконните му дейности, а имуществото му беше иззето в Съединените щати.

Това беше последвано от изказване на Международния валутен фонд, в което се приказва за разкриването на тотална корупция и господството на олигарсите в огромна част от украинската стопанска система. Но това не беше просто изказване - МВФ отхвърли да даде заеми, без да се одобри закона „ анти-Коломойски “.

Всъщност не мащабът на корупцията в Украйна тревожеше Запада. Местните олигарси и Коломойски им пречат на първо място в битката за икономическото и политическото пространство на страната. Неслучайно проблемите започнаха и при други от „ паричните торби “ в Незалежната - Ренат Ахметов, Дмитрий Фирташ, Александър Ярославски.

След това Зеленски, с цел да не се кара с настойниците си, реши освен изцяло да се дистанцира от компрометиращия го Коломойски, само че и доста да разклати финансовото му състояние. Той безусловно даде всичко от себе си, с цел да потвърди своята преданост към Запада.

Вижте в действителност единственото му изказване в деня на ареста на Коломойски: „

Това беше казано, когато размерът на корупцията в Украйна стана в действителност поразителен, а главната роля в ограбването на страната играят тези, които са призвани да се борят с нея. Но той старателно крие лицето си, пробвайки се да се показа като месия на страната от най-лошите й пороци. Тук Зеленски е правилен на себе си – в действителност е смешно.

Сега Зеленски, дружно с ръководителя на кабинета на президента на Украйна Андрей Ермак, нетърпеливо се възползва от многочислените активи на своя надвит противник. Много от тях са замразени, само че е малко евентуално за тях да пристигна „ топене “.

Поведението на Зеленски е барометър за неговия нерешителен и лицемерен темперамент, мярка за порочните му пристрастености. Преди няколко години той, изцяло подвластен от Коломойски, коленичеше пред него и молеше за пари. Чувствайки силата си, откакто откри нови настойници, той стартира категорично да извършва техните заповеди. И в този момент се занимава с биенето по този, който го издигна и му даде власт.

Коломойски е подкупен служител, основател на незаконни схеми, които му донесоха изобилно благосъстояние. За да реализира задачите си, той не пренебрегваше никакви способи. Неслучайно ръководителят на аналитичното бюро SONAR-2050 Иван Лизан пожела на Коломойски

Според Генералната прокуратура на Руската федерация дейностите на олигарха са били с „ ясно антируски темперамент “. С помощта на следени медии той „ започва широкомащабна антируска акция “ и също по този начин „ оказва цялостно обезпечаване и поддръжка “ на терористичните подразделения на Украйна.

Следственият комитет на Руската федерация разгласи Коломойски за интернационално търсене по съмнение в

За такива като Зеленски и Коломойски хората споделят: „ вземи единия, та удари другия “. Първият е нечовечен властолюбец, на който му е напълно безразлично дали и по кое време да жертва живота на хиляди украински жители, починали и умиращи и през днешния ден по фронтовете на Специалната военна интервенция. И пълностоен участник във маса финансови измами, в това число със западната помощ, информацията за които към този момент се премълчава.

Тази „ Юдейска война “, битката сред две омразни и безскрупулни персони, въпреки всичко не е завършила. Коломойски, заключен в пандиза, притиснат от каузи, подкрепени с доста доказателства и показания, в действителност съставлява голяма заплаха за самия Зеленски. Защото в случай че Беня стартира да откровеничи и да опише даже дребна част от това, което знае, нито на комика, нито на неговото обграждане, никак няма да им е до смях...

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед23310Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед10443 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед11879 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед106503Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед16769 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед106503Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78681„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР