Най-малко 11 души са загинали при обстрел днес в Харковска

...
Най-малко 11 души са загинали при обстрел днес в Харковска
Коментари Харесай

Жертвите на руската атака край Харков нараснаха до 11

Най-малко 11 души са починали при обстрел през днешния ден в Харковска област в Североизточна Украйна, която от 10 май е обект на нова съветска атака, оповестиха локалните управляващи.

Шестима, в това число бременна жена, бяха убити, а един е в неопределеност, до момента в който 27 души бяха ранени при ракетен удар против център за отдих в покрайнините на град Харков, втория по величина град в Украйна. Ракетите са били изстреляни от прилежащата съветска област Белгород, оповестиха украински публични лица.

" Сред ранените са служител на реда и водач на кола за спешна помощ, които са отишли да оказват помощ на хората след първата офанзива ", обясниха от прокуратурата в Харков, обвинявайки руснаците, че " за следващ път " са прибегнали до смъртоносната тактичност на поредни удари.

Русия нееднократно е била подложена на критика за осъществяването на двойни удари, при които даден регион се бомбардира един път и по-късно още веднъж, когато на мястото дойдат службите за незабавна помощ.

Малко по-късно 5 цивилни изгубиха живота си, а 9 бяха ранени при нееднократен ракетен обстрел по селата Новоосиново и Кивчаровка, сподели регионалният шеф на Харковска област Олег Синегубов.

Същевременно управляващите на съветската Белгородска област оповестиха за ранено при офанзива с украински дрон 11-годишно момиче, което си играело на детска площадка в Белгород и за 11 ранени при украински ракетен обстрел по град Шебекино в същата област, като измежду потърпевшите там имало и три деца.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР