25 забавни факта 1

...
Макар и по-рядко срещани от земетресенията, Луната всъщност също има
Коментари Харесай

Макар и по-рядко срещани от земетресенията, Луната всъщност също има лунни земетресения. Това е вярно. Лунни трусове. Почти всеки се интересува от космоса, така че това винаги е добър факт, който да извадите.


Всъщност губите голям процент от вкусовите си рецептори, докато сте в самолет. Това може да обясни много за онези не толкова звездни ястия по време на полет или защо се оказва, че жадувате за най-солените храни, докато сте в небето.


Въпреки че може да звучи контраинтуитивно, тънките ви черва всъщност са най-големият (вътрешен) орган в тялото ви.


Вероятно знаете, че охлювите са дребни бавни същества, но знаете ли, че те дремят най-дълго? Една дрямка може да продължи до три години!


Може да завиждате на способността на птиците да летят, но може да успокоите завистта си да научите, че те не могат да живеят в космоса, защото се нуждаят от гравитация, за да преглъщат.


Пчелите могат да ужилят други пчели - обикновено ако се чувстват застрашени или защитават територията си. С други думи, не сте единственият, който се страхува от ужилване.


Независимо дали сте виждали тигър в реалния живот или на снимка, знаете, че те имат козина на райета. Но те всъщност имат и раирана кожа.


Ако сте любител на котки, тогава може да се изненадате от този интересен факт: котките не могат да вкусят нищо, което е сладко. Сигурно затова не могат да се наситят на любимата си солена закуска.


Повечето хора знаят, че делфините имат невероятни сонарни способности. Но знаехте ли, че са били изучавани като военни инструменти по време на Студената война? Те наистина са толкова умни, колкото хората казват, че са.


Морските лъвове са не само очарователни, но и много музикални. Те са единственото животно, което може да пляска в ритъм.


Подобно на хората, коалите всъщност имат уникални индивидуални пръстови отпечатъци. Ако поставите пръстови отпечатъци на коала и човек един до друг, те всъщност са доста трудни за разграничаване.


Може би знаете, че пръстовите отпечатъци на всеки са различни, но знаехте ли, че същото важи и за отпечатъка на езика на всеки?


Вашият мозък използва 10 вата енергия, за да мисли, но не може да почувства болка. Знаете какво казват: Умът над материята.


Брендън Фрейзър почти умря по време на снимките на Мумията (той припадна по време на снимки на сцена). Доста страшно, нали?


В група от 23 души има 50% шанс двама да имат един и същи рожден ден.


Уил Ферел консумира толкова много захар, докато снима Елф, че всъщност се разболя физически. Ако сте виждали известната сцена със спагети, тогава вероятно можете да разберете защо.


Може да се почувства много по-дълго в момента, но средностатистическият човек прекарва две седмици от живота си, седейки на светофара.


Надписът Холивуд в Лос Анджелис някога е казвал „Hollywoodland“, но е променен през 1949 г.


Най-скъпият филм, правен някога, е „Карибски пирати: В непознати води“, чието създаване е струвало 378 милиона долара. За справка, средният бюджет за голям студиен филм е около 65 милиона долара.


Ако E.T. е един от любимите ви филми на всички времена, тогава ще ви е интересно да научите, че някой е намачкал ръцете си в желе, за да направи звуковия ефект за E.T. разхождам се наоколо.


Оригиналното име на Бъз Лайтър е Lunar Larry. Няма съвсем същия пръстен, нали? Но е по темата.


Книжните червеи ще оценят този забавен факт: Айзък Азимов е единственият автор, който е написал книга във всяка десетична категория на Дюи.


Още един литературен факт за вас: Шест години отне на Лев Толстой да завърши романа си „Война и мир“. Дано не ви отнеме толкова време да я прочетете.


Исландия расте с 5 сантиметра годишно заради движещите се тектонични плочи.


Русия има цели 11 часови зони в страната, което ви дава представа колко голяма е тя.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР