Случайни факти, които са толкова интересни, че ще кажете „О, боже!“ (16)

...
146 Cats доставяха поща в Белгия.През 1870 г. град Лиеж,
Коментари Харесай

146 Cats доставяха поща в Белгия.

През 1870 г. град Лиеж, Белгия, се опитва да наеме 37 котки като пощальони, според BBC. Съобщенията бяха пъхнати във водоустойчиви чанти, които котенцата щяха да носят около вратовете си. Въпреки това, докато една котка очевидно е стигнала до местоназначението си за по-малко от пет часа, на другите котки им е отнело до един ден, за да завършат пътуването си. Поради факта, че котките не бяха особено надеждни и определено не бяха бързи, услугата не продължи много дълго.

147 Мит е, че хората са или с „ляв мозък“, или с „десен мозък“.

Може да са ви казвали в някакъв момент от живота ви, че сте или с ляв мозък, или с десен мозък. Историята гласи, че „хората с доминиращ ляв мозък са по-количествени, логични и аналитични, докато хората с десен мозък са по-емоционални, интуитивни и креативни, свободни духове“, пише Psychology Today.

Тази теория обаче не е вярна. „Напротив, повечето поведения и способности изискват дясната и лявата страна на мозъка да работят заедно за постигане на обща цел“, обяснява уебсайтът. Така че, въпреки че може да притежавате определени качества и характеристики, които ви определят, те нямат нищо общо с това коя страна на мозъка използвате повече. Можете да благодарите и на двете си страни за приноса към вашата уникална личност.

148 Жените са привлечени от аромата на бонбони от женско биле Good & Plenty и краставица.

Парфюмите и одеколоните предлагат съблазнителни аромати, но се оказва, че има и друга комбинация от миризми, която е вероятно да възбуди една дама. Едно проучване от 2005 г. на Smell and Taste Treatment Research Foundation установи, че най-„привлекателният“ аромат за жените е бонбона Good & Plenty, комбиниран с краставици. Миризмите на череши и барбекю бяха отблъскващи, но „хлябът с бананови ядки също имаше положителен ефект“.

149 Има устройство, което създава енергия от снеговалеж.

Дяволски впечатляващо е, че учените са успели да използват енергията от слънцето, вятъра и водата, предоставяйки ни всякакви алтернативни източници на енергия. И сега те успяха да създадат енергия от снеговалеж. Според проучване от 2019 г. в списание Nano Energy, инженери и химици от Калифорнийския университет в Лос Анджелис (UCLA) са разработили устройство, направено от силикон, което може да използва заряд от статично електричество.

„Снегът е положително зареден и отдава електрони, докато силиконът е отрицателно зареден и приема електроните“, обяснява IFL Science. „Така че, когато снегът кацне върху силикона, се произвежда заряд и след това се улавя.“ Мислете за това като за искрата от енергия, която създавате, когато търкате балон в косата си.

150 „Документален филм“ за русалка веднъж заблуди толкова много хора, че правителството на САЩ трябваше да излезе с изявление.

През 2013 г. Animal Planet излъчи Mermaids: The New Evidence, документален филм – или по-скоро фалшив документален филм – който „доказва“ съществуването на съществата получовеци-полуриби. И докато програмата беше фалшива, голяма част от 3,6 милиона зрители, които гледаха, вярваха, че измислените твърдения са истински. Всъщност толкова много хора бяха заблудени, че Националната администрация за океаните и атмосферата на правителството на САЩ пусна изявление на уебсайта си, адресиращо объркването, като каза: „Русалките: Новото доказателство е просто забавление. Никога не са открити доказателства за водни хуманоиди.“

151 Щатският панаир на Айова провежда странни състезания като състезание за отглеждане на брада и състезание за повикване на съпруга.

Ако някога сте били на панаира на щата Айова, вие сте изпитали онзи вид карнавално забавление, което той предоставя от 1886 г. И ако никога не сте били на годишното събитие, тогава трябва да знаете, че сте пропускане на доста странни състезания, включително състезания по хвърляне на чип от крава и гумено пиле, състезание за повикване на съпруга и състезание за отглеждане на брада.

152 Има учебник, написан изцяло от автор на AI.

Издателите винаги са нетърпеливи да пуснат нещо уникално – и Springer Nature направиха точно това, когато публикуваха учебник от автор на име Beta Writer през 2019 г. Не, това не е нахален псевдоним; това е името на алгоритъм за машинно обучение, проектиран от изследователи от университета Гьоте във Франкфурт, Германия. Книгата се нарича Литиево-йонни батерии: Машинно генерирано резюме на текущите изследвания. И макар да не звучи като най-интересния материал, това е „първата машинно генерирана изследователска книга“, според академичната издателска компания.

153 Земята няма винаги да има една и съща Полярна звезда.

Полярната звезда може да изглежда като неподвижен маркер в небето. Въпреки това, това, което сега разпознаваме като Полярната звезда, Полярната звезда, не винаги е била нашата пътеводна светлина - и няма да бъде винаги в бъдеще. До 13 000 г. сл. н. е. звездата Вега ще заеме нейното място, според НАСА. И до 26 000 година Поларис ще се върне там, където беше, и ще се върне към статута си на Полярна звезда.

154 В Италия има цяло семейство, което почти не изпитва болка.

Членовете на семейство Марсили се справят с нараняванията забележително добре и това е така, защото изпитват болка само за миг, преди да изчезне. Летисия Марсили каза пред списание Smithsonian: „Просто мислех за това като за част от това, което бях. Бях силна, бях издръжлива. Отскочих назад.“

Въпреки това, когато изследовател от университета в Сиена, където работи Летисия, забеляза нейната необичайна толерантност към болката - нещо, което споделят нейната майка, сестра и син - двамата решиха да си сътрудничат, за да видят какво се случва. Те откриха, че Летисия изпитва „добрата болка, болката, която ни предупреждава за опасност. След това тя изчезва[и]. Лошият вид болка, хроничната болка, продължаващата болка, за която приемаме болкоуспокояващи – тя просто [не приема ] Почувствай това."

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР