Случайни факти, които са толкова интересни, че ще кажете „О, боже!“ (15)

...
137 Ченгета под прикритие от Детройт в група за наркотици
Коментари Харесай

137 Ченгета под прикритие от Детройт в група за наркотици веднъж се сбиха с друга група ченгета под прикритие.

"Вдигни ръцете си!" … "Не, ти вдигни ръцете си!" Вероятно това се случи през ноември 2017 г., когато две групи ченгета под прикритие в Детройт случайно се объркаха взаимно с наркодилъри и купувачи, които съответно се опитваха да арестуват. Това, което последва по време на нападението, беше противопоставяне, което доведе до хвърляне на юмруци, докато пистолети бяха насочени един към друг. Трябваше да се свържат с вътрешните работи, за да бъдат разследвани служителите в опит да разберат злополучната грешка в комуникацията.

138 Произнасяте грешно името на д-р Сюс.

Д-р Сюс, популярният автор на детски книги, който е известен с уменията си да римува, е роден с името Теодор Сюс Гейзел. Seuss е моминското име на майка му и семейството им го произнася като "soice" (римува се с глас). Приятелят на Сюс от колежа Александър Лианг дори написа стихотворение за общоприетото погрешно схващане.

139 Почти всички видове, съществували някога на Земята, са изчезнали.

Вървим по Земя, която е видяла изчезването на 99,9 процента от всички видове, които някога са живели на нея, според PBS. Поздравления – това означава, че технически сте в 0,1 процента… поне засега!

140 Сребърната горила може да вдигне почти буквално тон.

Сребърната горила може да вдигне средно до 10 пъти повече от телесното си тегло: общо около 1800 паунда, според Книгата на световните рекорди на Гинес. Това ги прави едни от най-силните живи животински видове на Земята. Въпреки че се страхуват от тях, Сребърногърбите горили ще използват силата си само когато се почувстват застрашени.

141 Всеки път, когато разбърквате тесте карти, получавате комбинация, която никога не е съществувала.

Вашите раздразнени тийнейджърски мечти да бъдете най-оригиналният, уникален жив човек всъщност може да се сбъднат! Вземете тесте карти и разбъркайте. Най-вероятно ще сте създали комбинация от карти, която никога не е съществувала до този момент. Всички математически експерти знаят, че това е така, защото вероятността е 52 факториел или 52! (52 x 51 x 50 … x 2 x 1). Вероятността две разбърквания на карти да са напълно еднакви е толкова малка, че вероятно никога няма да се случи.

142 Има безсмъртна медуза.

Когато стане възрастна, „безсмъртната медуза“, научно наречена Turritopsis dohrnii, може да трансформира клетките си обратно в детското си състояние. Това обикновено се случва, когато е физически наранено, болно или дори когато гладува. Медузите са развили това умение, за да оцелеят през цялата история, особено когато са се закопчавали за кораби. Тъй като може да пътува на стоп, неговата ДНК се е разпространила и не толкова редкият вид се появява по целия свят.

143 Америка случайно хвърли атомна бомба върху Южна Каролина през 1958 г.

През март 1958 г. самолет B-47 се насочва към Обединеното кралство и е въоръжен с атомна бомба. Тази бомба беше дори по-голяма от "Дебелото момче", атомната бомба, хвърлена над Нагасаки.

По време на полета пилотите забелязаха лампа за повреда, така че един от тях реши да я провери. При това той случайно освободи аварийния щифт, гледайки с ужас как бомбата пада на земята. Добрата новина беше, че критичната част от бомбата, необходима за задействането й, все още беше в самолета, така че никога не е експлодирала.

144 Бебетата на сините китове растат 200 паунда на ден.

Телетата на синия кит растат 200 паунда на ден за първата година, в която са живи. Те могат да се движат с бързо темпо от пет мили в час, когато са напълно пораснали, но могат да достигнат до 20 мили в час, ако е необходимо. Те също могат да чуят до 1000 мили в океана.

145 Актьорът Бил Мъри използва номер 1-800 вместо агент или мениджър.

Бил Мъри е известен с участието си във филми като оригиналния Ghostbusters (1984) и Groundhog Day (1993). Но всеки в Холивуд, който се интересува да работи с него, трябва първо да се ориентира в малко странна ситуация, за да привлече вниманието му. Това е така, защото звездата използва мистериозен номер 1-800 вместо агент или мениджър.

„Просто се обадете на номера 1-800“, каза режисьорът Теодор Мелфи, който режисира Мъри в Сейнт Винсент (2014), пред USA Today. „Трябва да запишете съобщението и да го изпратите. Започнах да звъня веднъж седмично… Той никога не се обади. Най-накрая се обадих на адвоката му и казах: „Опитвам се да се свържа с Бил.“ И той казва: "Какъв номер имаш?" И казвам: „Имам номер 800“. И той казва: „Е, това е, което имам.“

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР