Случайни факти, които са толкова интересни, че ще кажете „О, боже!“ (11)

...
111 Франция има дузина часови зони.Страната с най-широка земя, Русия,
Коментари Харесай

111 Франция има дузина часови зони.

Страната с най-широка земя, Русия, обхваща 11 различни часови зони. Франция обаче технически има най-много, достигайки 12, но това се дължи на факта, че нейните територии са разпръснати в различни части на света. САЩ се свързват с Русия на второ място, но не всички часови зони са населени.

И така, Русия е единственото място в света, където един гражданин може да се събужда в 8:00 сутринта, а друг да си ляга в 23:00 часа.

112 Хората не са единственият вид за осиновяване.

Виждали сме стоплящите сърцата видеоклипове на кучета, които кърмят малки катерички, които се връщат към здравето – и това всъщност е много по-често, отколкото си мислим. Става взаимноизгодно да имате повече космати приятели в групата, които да поемат други роли в оцеляването - независимо дали това е лов, събиране или просто сладко дружество. Въпреки че феноменът не е напълно разбран, ясно е, че и хората, и животните имат инстинкт да се грижат за другите.

113 Blue Ivy Carter е най-младият човек, появявал се някога в класация на Billboard.

През януари 2012 г. Jay-Z издава своя хит "Glory", посвещение на първородното му дете, Блу Айви Картър. Рапърът реши, че би имало смисъл тя да бъде включена в песента, така че включи клип на нейния плач преди парчето да свърши. Тъй като баща й официално я посочи в заглавието на песента, тя стана най-младият човек, който някога е имал хит на Billboard - само на два дни.

114 По-голямата част от американците предпочитат кучетата пред любовта.

Кучетата са известни от най-дълго време като най-добрите приятели на човека, но американците все повече извеждат това на ново ниво. Проучване от 2017 г. на Rover.com, проведено в продължение на три години, установи, че 54 процента от собствениците на кучета са готови да прекратят връзка, ако тяхното кученце не харесва партньора си.

Проучването установи също, че 94 процента от собствениците на кучета смятат кучетата си за част от семейството си, а 78 процента включват малките си във важни семейни моменти. Тъй като един на всеки четирима души каза, че води своите пухкави спътници на първите срещи, може би помислете следващия път да донесете лакомства за кучета вместо цветя.

115 Първите Междузвездни войни се очакваше да бъдат провал.

Оригиналът на Междузвездни войни от 1977 г. имаше бюджет от 8 милиона долара, които дистрибуторът 20th Century Fox не пожела да даде на режисьора/сценарист Джордж Лукас, така че той прие по-ниска заплата, за да запази бюджета. Филмът спечели 775 милиона долара по целия свят, а Дисни взе целия франчайз за 4 милиарда долара. За сравнение, Междузвездни войни: Последните джедаи, който излезе през 2017 г., имаше отчетен бюджет от 317 милиона долара.

116 Вашият черен дроб може да се възстанови за три седмици.

Оказва се, че гърците са били прави с Прометей. Според гръцката митология титанът бил наказан, като орел изяждал черния му дроб ден след ден. Черният дроб щеше да порасне отново през нощта, оставяйки Прометей на милостта на птицата.

Оказва се, че регенеративните свойства на тази история са отчасти верни: лекарите са открили, че черният дроб може да се възстанови за три седмици, а не за един ден.

117 Датчаните някога са отглеждали прасе, което да прилича на знамето.

В началото на 20 век на тези, които са пребивавали в Северна Фризия под пруско управление, не е било разрешено да издигат датския флаг. Но някои хитри севернофризийци предприеха действия, като развъдиха прасе, известно като Датско протестно прасе, да бъде червено на цвят, с голяма бяла ивица около корема му - като по този начин създаде животинска версия на знамето. Тъй като технически не са нарушили закона и тъй като не би било възможно да се забрани отглеждането на свине, датчаните успешно протестираха срещу Прусия.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР