Случайни факти, които са толкова интересни, че ще кажете „О, боже!“ (13)

...
118 Една 70-годишна жена веднъж завърши седем маратона за седем
Коментари Харесай

118 Една 70-годишна жена веднъж завърши седем маратона за седем дни през всичките седем континента.

Чау Смит винаги е била запален бегач и през 2017 г. тя реши, че за 70-ия си рожден ден ще завърши седем маратона за една седмица на всички континенти. Пътуването го направи предизвикателство - например Смит направи състезанието в Египет само минути преди старта, защото самолетът й за Кайро беше забавен. Но въпреки пречките, тя изпълни целта си.


119 Някога чудили ли сте се защо вашето малко кученце е обсебено от тези скърцащи играчки? Защото кучетата са потомци на вълци, чиито инстинкти включват лов на по-малки животни. Звукът, който издава скърцаща играчка, е много подобен на звука, който издава малко животно, когато е ловувано. Когато Ol' Lassie чува това, тя се вълнува от тези убийствени умения за оцеляване.

120 Човекът, който основа Atari, също стартира Chuck E. Cheese.

През 1972 г. Нолан Бушнел стартира компанията за игри Atari, която ни даде класическата аркадна игра Pong. Бушнел продаде компанията само четири години по-късно и на следващата година отвори Chuck E. Cheese! Всъщност има една игра в Chuck E. Cheese, която всъщност се нарича Ping, копия на оригиналната му аркадна игра, която той не можеше да използва, тъй като вече не я притежаваше.

121 Веднъж един мъж имаше запек в продължение на почти два месеца.

През 1965 г. 26-годишният Ангъс Барбиери, който тежал 456 паунда, бил поставен на програма за гладуване. Не би било етично да се проведе подобно проучване днес, но по онова време нещата бяха различни, което позволи на лекаря на Барбиери, Уилям Стюарт, да експериментира. На стриктен режим на мултивитамини и минерали, Барбиери получава своите хранителни вещества, без да яде и парченце храна, което води до почти два месеца запек. До края на годината Барбиери беше 180 паунда. (Забележка: Постенето до тази степен не се препоръчва, тъй като може да доведе до сериозни здравословни проблеми.)

122 Повечето хора се разделят в понеделник.

Търсейки в публични данни във Facebook, Лий Байрон и Дейвид МакКандлес откриха, че статусите на връзките се променят към по-лошо две седмици преди Коледа, около Великден и в понеделник. Въпреки че тези данни може да са донякъде подвеждащи, тъй като хората може да не актуализират на живо своите раздяли, те показват очевидна тенденция.

123 В момента може да има 2000 активни серийни убийци в САЩ.

Томас Харгроув архивира убийства от години чрез своя проект за отчитане на убийства. Чрез опита си той измисли алгоритъм, който открива модели в скорошни неразкрити убийства, свързани с поне едно друго убийство чрез ДНК. Това му позволи да оцени броя на неразрешените случаи в САЩ във всеки един момент. Според The New Yorker той смята, че броят на активните серийни убийци в САЩ е около 2000.

124 Бетовен все още можеше да чува, след като оглуша.

След като оглушава, Бетовен открива, че ако захапе метален стълб, свързан с пианото, на което свири, може да чува почти идеално. Този процес се нарича костна проводимост и докато технологията се развива, науката е същата: вибрациите се прехвърлят от проводящия метал в нашите кости. Когато това се случи, ушите ни улавят сигнала без изкривяване на звука.

125 Ants имат вграден FitBit.

Докато предишни изследвания установиха, че мравките използват визуални знаци, проучване от 2007 г. откри, че пустинните мравки имат вътрешен крачкомер, който им помага да следят пътуванията си и да намерят пътя обратно към дома.

126 Стресираните мъже имат променени наклонности.

Проучване от 2012 г., публикувано в списание PLoS ONE, установи, че мъжете, които се чувстват стресирани, предпочитат жени с по-закръглени фигури. Проучването накара една експериментална група да извърши стресова дейност, докато другата контролна група не го направи. След това им бяха показани снимки на жени с различни типове тяло. Когато мъжете в контролната група бяха помолени да оценят жените по скала от едно до девет, те оцениха снимки на жени с по-висок ИТМ като най-привлекателни.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР