Люис Хамилтън вече си узакони титлата от настоящия сезон във

...
Люис Хамилтън вече си узакони титлата от настоящия сезон във
Коментари Харесай

Шампионът Хамилтън покори и пистата в Бразилия

Люис Хамилтън към този момент си узакони купата от сегашния сезон във Формула 1, само че не мисли да стопира с първите места. Британецът изпревари всички съперници и записа нова победа - на пистата " Хосе Карлос Паче " в Бразилия.

След 71 обиколки Хамилтън и екипът му се поздравиха с 10-ия триумф за сезона. На второ място остана Макс Верстапен, който изпусна опцията да победи поради безразсъден случай в 44-ата обиколка.

Кими Райконен e трети, а Даниел Рикиардо - четвърти.

" Мерцедес " -ът на Хамилтън завоюва квалификациите и потегли от първа позиция през днешния ден (11 ноември). Верстапен стартира с офанзивите си от самия старт и изпревари Райконен, Фетел и Ботас до 10-ата обиколка, с цел да заеме втората позиция. Холандецът сподели голямо предпочитание за победа, като бе по-бърз от всички на пистата. В 40-ата обиколка той изпревари Хамилтън и застана отпред.

Това обаче търпя едвам 4 обиколки. Верстапен се удари в Естебан Окон от " Форс Индия ", който бе задминат с цяла обиколка, след което двата болида се завъртяха. Това разреши на Хамилтън още веднъж да излезе на челна позиция и да не я загуби до края.

На 25 ноември е последното съревнование в календара за сезона. То ще се състои в Абу Даби.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР