Уеб сайтът Афера публикува днес пети запис на конфиденциален разговор,

...
Уеб сайтът Афера публикува днес пети запис на конфиденциален разговор,
Коментари Харесай

Излезе пети запис на "Промяната"! Включват се Атанасов и Христо Иванов

Уеб уеб сайтът " Афера " разгласява през днешния ден пети запис на поверителен диалог, в който този път вземат участие водачите и на Политическа партия, и на Демократична България.

С особена скандалност се отличават репликите на водача на ДСБ Атанас Атанасов. Какво да си намерения българинът, като чуе тези няколко негови изречения за службите, чудят се наблюдаващи.

Атанасов:

" … Там би трябвало да се постави човек, който има политическа задача да свърши избрана работа. “

" … Защо го споделям това? Много е значима информацията от вътрешната страна кой кой е, с цел да знаеш на кой да заложиш. “

" … Значи всички назначения на Радев са зад под ножа. “

" … работя, както се споделя, аз си давам сметка какъв брой е дейно, да, администрацията като цяло е това да им вземеш страха. “

" … само в този момент двете места, където има задоволително информация. Затова едното е ДАНС, другото е Икономическа полиция на Министерство на вътрешните работи. … доста бързичко там да измъкнем цялата информация, тъй като Икономическа полиция за огромната част от министерствата и тези, които се занимават с пари и по този начин нататък, знаят кой краде, кой кой е. … И т’ва всичко това го знаят. Дансаджиите също имат избрана информация за избрана част от администрацията. Въпросът, че ние няма да имаме бърз достъп до тая информация. “

Ето и цялостната стенограма на изплувалия запис:

Кирил Петков: Та, мисълта ми е, че, аа, Радев ще го играе, само че в действителност в случай че стане…, мисля, че би трябвало да има поддръжка и от външните служби в тая смяна. В службите и да го играеме по-сериозно.

Христо Иванов: Аз тука…

Кирил Петков: Точно.

Асен Василев: Да, само че в екип, пет-десет човека…

Христо Иванов: … тъй като истината е, че ние… ние правим… Назначаваме и ще сътворяваме нова… Там е…

Асен Василев: А-а…

Христо Иванов: От Българска народна банка, от… То за това е условието… няма един път на … години и в действителност и просто да сме решили, а с техен … Наистина той може да се прави на вманиачен, когато става дума за нещо, работа, която е дебната от американците…

Асен Василев: Няма да се получи.

Христо Иванов: …

Асен Василев: Така ще, по този начин ще е.

Христо Иванов: И аз почтено казано на този развой бих гледал към тях по-сериозно, отколкото…

Асен Василев: Мхм.

Христо Иванов: Защото това правителство…

Асен Василев: Да.

Христо Иванов: Дет се вика… а по този начин, че… спускат, само че ние… и някъде даден фокус, щото може да се окаже, че в случай че ние можем да се … това може да е било по-голямо значение, само че факторът е…

Асен Василев: Точно.

Кирил Петков: Финансов.

Асен Василев: Именно.

Христо Иванов: А в този момент, а в този момент, правилно, че някъде би трябвало се напъваме, само че би трябвало да намериме…, може да свърши…

Кирил Петков: Мога да ревизира американците…

Мъж: Да…

Мъж: То е било от шест.

Атанас Атанасов: Ние в случай че отидем…

Мъж: А-а…

Асен Василев: Да. Така. Опции.

Мъж: В смисъл?

Атанас Атанасов: Не, не, бе, човек, може за заместител за началник пиша, аз не подвигам на тоя… Трябва едно и второто, което е, а за тези служби? В Америка по този начин вършат, апропо, в тези служби шефът не би трябвало да е артикул на службите. Щото, когато е артикул от вътрешната страна, той е с вътрешни зависимости. В смисъл… да…

Асен Василев: Там са политически назначения.

Атанас Атанасов: … Там би трябвало да се постави човек, който има политическа задача да свърши избрана работа. Петър /б.р. Петър Петров – комплициран за зам.-шеф на ДАНС от ПП/ДБ/ го постави заместител и там началник на еди кой си отдел.

Асен Василев: Да, то наистина…

Атанас Атанасов: Между другото не желая да го наскърбявам момчето, почитам го, само че ние дружно работихме в комисията и… Тоест не е дораснал за…

Христо Иванов: А, на тея задания.

Атанас Атанасов: Щото тия организации, те са с мандати пет години.

Кирил Петков: Инспектората нали ще са, което в действителност е, аааа, има дори пълномощията да…

Атанас Атанасов: Той втори мандат изкарва в този момент. Втори.

Мъж: Ако откажем да действаме това…

Атанас Атанасов: …

Мъж:…

Христо Иванов: Е, това ще го създадем наложително.

Атанас Атанасов: Страшен вид. Защо го споделям това? Много е значима информацията от вътрешната страна кой кой е, с цел да знаеш на кой да заложиш.

Асен Василев: … Това, което желая да кажа, аз не съм срещу да употребяват информация, където имат. Примерно, нали за финансите аз имам информация. И ние сме били … в някаква степен, не във всички.

Атанас Атанасов: Добре. Трябва да ги познават…

Асен Василев: А-а… Основни играчи се познават. Другото, което е, аа, бидейки в съпротива видяхме къде потеглиха да мърдат пластове. Тематично. Това също даде доста информация. Видяхме Радев кои подмени. Значи всички назначения на Радев са зад под ножа.

Атанас Атанасов:…

Асен Василев: Нали, това също е информация. Аз не споделям да го вършим на сляпо.

Атанас Атанасов:…

Асен Василев: Аз не споделям да го вършим на сляпо, само че това, което споделям е, че това би трябвало да се случи бързо, стремително и едновременно. За да излезе като една обща /не се разбира/, като един общ лист.

Мъж: Да.

Асен Василев: И да се каже – това са на Радев фрагментите и ги изхвърли! Както Радев като пристигна, той пристигна с един лист с назначения и безусловно в границите на две-три седмици направи такава чистка.

Мъж: Това, което сподели, че ти трябва…

Асен Василев: Да. И, и доста бързо, и..и…и…това не значи, че ние няма да сме създали един проект с информация, примерно. И в границите на седмица да се събере каквото се събира и по-късно да се…

Атанас Атанасов: Да, виж, а..а.., нали тука, а.., работя, както се споделя, аз си давам сметка какъв брой е дейно, да, администрацията като цяло е това да им вземеш страха.

Асен Василев: Да.

Атанас Атанасов: Това е доста значимо.

Асен Василев: Да.

Атанас Атанасов: … което приказваме, само че това би трябвало да бъде добре, само в този момент двете места, където има задоволително информация. Затова едното е ДАНС, другото е Икономическа полиция на Министерство на вътрешните работи.

Асен Василев: Мхм.

Атанас Атанасов: Там би трябвало доста бързичко, само че ся би трябвало да измениме законите и става комплицирано, нали, доста бързичко там да измъкнем цялата информация, тъй като Икономическа полиция за огромната част от министерствата и тези, които се занимават с пари и по този начин нататък, знаят кой краде, кой кой е.

Асен Василев: Да.

Атанас Атанасов: И т’ва всичко това го знаят. Дансаджиите също имат избрана информация за избрана част от администрацията. Въпросът, че ние няма да имаме бърз достъп до тая информация.

Мъж: Ако ДАНС, в случай че ДАНС е постоянно, Министерство на вътрешните работи има значение кой ще е основният секретар, да ти кажа. Министърът няма съгласно мен задания. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи е индивидът, който… Така че това са петте фигури…, които ще … Ние ще станем ли?… А не… дали са вътре.

Лена Бориславова: Ми аз мисля, че министъра на финансите е добре.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР