От 30 май до 1 юни в Културен център Морско

...
От 30 май до 1 юни в Културен център Морско
Коментари Харесай

Дни на енергийната ефективност и зелената енергия 2024 предстоят в Бургас от 30 май до 01 юни



От 30 май до 1 юни в Културен център " Морско казино " в Бургас и онлайн ще се организира конференция " Дни на енергийната успеваемост и зелената сила ". Събитието се провежда от, Общинската мрежа за енергийна успеваемост ЕкоЕнергия и Община Бургас.

Тазгодишното издание е отдадено на развиването на познания и умения за осъществяване на ограничения за енергийна успеваемост и възобновими енергийни източници (ВЕИ) в постройките. Всеки с интерес по тематиката и идните образования за експерти, жители и посетители на гр. Бургас може да направи своята регистрация за наличие.

Конференцията ще започва на 30 май от 13:30 ч. дружно с представители на Агенцията за стабилно енергийно развиване (АУЕР), Камара на строителите в България (КСБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС), Национална организация за професионално обучение и образование (НАПОО) и специалисти от бранша. Ще бъдат извършени открити полемики по отношение на актуалните трендове в професионалното обучение и образование, измененията в държавните просветителни стандарти и развиването на система за продължаваща професионална подготовка.

В рамките на конференцията ще бъде показана и новата Пътна карта за повишение на знанията и уменията в строителния бранш, създадена по план BUILD UP Skills.

Основен акцент за тази година е представянето на плана за първата енергийна общественост в Бургас, който ще се организира на 1 юни в 12:00 ч. Проектът е иницииран от Община Бургас в съдействие с интернационалните и български организации и дава опция на всички поданици на града да се включат.

Програмата на конференцията включва следните интензивности и тематики:
Учебен семинар за проектанти и строителни експерти - фокус върху настоящите проблеми за реализиране на оптимална енергийна успеваемост. Семинар за домоуправители и притежатели на жилища - информация за нискобюджетни ограничения за икономисване на енергия. Обучение за общински експерти - инвеститорски надзор, енергийни документи и фотоволтаични съоръжения. Демонстрации на най-новите строителни материали, произведения и технологии - в границите на особено проведено продуктово ревю.
Сред участващите специалисти са инж. Александър Станков, ЕнЕфект; арх. Ралица Йорданова, ЕнЕфект; инж. Антония Новакова, ЕнЕфект; инж. Йордан Николов, БАИС; Лили Щамлер, Софийска енергийна организация СОФЕНА; инж. Ира Иванова, ЕнЕфект; инж. Станислав Андреев, ЕнЕфект; инж. Калина Цолова, Център за проучване на демокрацията; Представители на Община Бургас и механически университет - София.

Организаторите ще извърнат и особено внимание на децата, като на 1 юни от 10:00 до 12:00 ч., дружно с екипа на Географ БГ посредством забавни игри и активации ще срещнат децата с значимостта на това по какъв начин да съхраняваме вярно силата с грижа за нашето здраве и за опазването на планетата ни.

Не пропускайте опцията да бъдете част от най-важното събитие в региона на енергийната успеваемост и зелената сила за 2024 година Своята регистрация може да извършите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР