В Кюстендил подготвят значителна промяна в организацията на движението по

...
В Кюстендил подготвят значителна промяна в организацията на движението по
Коментари Харесай

Важно за шофьорите в Кюстендил: Промяна в организацията на движението на ключово кръстовище

В Кюстендил приготвят забележителна смяна в организацията на придвижването по една от натоварените улици, предадоха от „ Фокус “. Комисията по сигурност на придвижването е провела две съвещания, на които е прегледано предложение за предприемане на незабавни ограничения за обезопасяване на две кръстовища в града.

Става въпрос за кръстовищата на улица „ Цар Симеон I “ с улиците „ Стефан Караджа “ и „ Христо Ботев “ . Тези кръстовища са с висока централизация на пътнотранспортни катастрофи. При последния случай на едно от тези кръстовища беше ранен велосипедист, който по-късно умря в болница.

Комисията от специалисти е направила оглед на рисковите пътни сектори и е взела решение за смяна на организацията на придвижването. В момента се приготвя коренната смяна, която ще обезпечи преимущество на движещите се по улица „ Цар Симеон I “ на двете кръстовища. По този метод цялата улица ще бъде с преимущество пред останалите, което се чака да увеличи сигурността на придвижването в този сектор.

До формалното въвеждане на новата организация на придвижването остава в действие досегашният вид, при който движещите се по улица „ Цар Симеон I “ нямат преимущество на тези кръстовища. Подготовката за смяната е в ход и се чака скоро да бъде приключена.

С подхванатите ограничения се чака доста усъвършенстване в сигурността на придвижването в този регион на Кюстендил, което ще понижи броя на пътнотранспортните катастрофи и ще обезпечи по-голяма сигурност за всички участници в придвижването.

Румен Гълъбинов пред Искра.бг: Еврото е близо, само че България би трябвало да резервира политическата непоклатимост

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР