С пожелание да заемат първите позиции на олимпийските игри през

...
С пожелание да заемат първите позиции на олимпийските игри през
Коментари Харесай

След успеха на европейското първенство: Българските гимнастички гледат към Париж 2024

С благопожелание да заемат първите позиции на олимпийските игри през лятото българските гимнастички Боряна Калейн и Стиляна Николова се завърнаха от европейското състезание в Будапеща. В унгарската столица българският тим се показа доста сполучливо, а Николова взе безспорната купа в многобоя.

Тя наследи купата от Калейн, която беше №1 на европейското през 2023 година

" Олимпийските игри са нашата цел. Продължаваме по-мотивирани за игрите. Пожелавам си го в Париж да имаме такава фотография ръка за ръка ", разяснява Калейн при прибирането в София.

" Няма нищо по-хубаво от това златният орден още веднъж да е за България. "

Николова, която е единствено на 18 години, ще дебютира на олимпийски игри в Париж.

" Най-много се веселя, че съумях да си изиграя толкоз добре съчетанията и да нямам груби неточности. Това съревнование беше доста мощно за мен, само че знам, че мога и повече. Надявам се нашите фантазии да се осъществен ", разяснява Николова.

България приключи №1 по медали на европейското състезание, като взе общо девет оценки. От тях четири медала са златни, два сребърни и три бронзови. Титлите пристигнаха в многобоя с Николова, на обръч с Калейн, от ансамбъла в многобоя, както и в отборната конкуренция.

На олимпийските игри в Париж (26 юли - 12 август) България ще има цялостен тим - две състезателки в самостоятелната конкуренция и ансамбъла.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР