Лондон. Тази хранителна новина вероятно ще извика доволна усмивка на

...
Лондон. Тази хранителна новина вероятно ще извика доволна усмивка на
Коментари Харесай

The Telegraph: Черният шоколад намалява риска от депресия, показва проучване

Лондон. Тази хранителна вест евентуално ще извика удовлетворена усмивка на устните ви, написа английският вестник The Telegraph в материал, озаглавен „ Черният шоколад понижава риска от меланхолия “. 7,6% от всички 13 хиляди души, които са взели присъединяване изследване са имали признаци на меланхолия, само че единствено 1,5% от хората приемали постоянно черен шоколад са посочили такива признаци.

Тестовете са извършени от Лондонския „ Юнивърсити Колидж “, Университетът „ Калгари “ и канадската „ Алберта Хелт сървис “. Според крайните резултатите, хората, които са консумирали сред 100 и 540 грама шоколад по техен избор на ден са понижили рисковете си от меланхолия с 57 на 100.
„ Това изследване дава доказателства, че консумирането на шоколад и по-точно на черен шоколад, може да бъде обвързвано с понижаване рисковете за развиване на признаци на меланхолия “, сподели доктор. Сара Джаксън, един от създателите на плана. Според нея обаче е нужно да се проведат още проби, защото е допустимо да има и други фактори, които по едно и също време да карат хората да ядат шоколад и/или изпадат във форма на меланхолия. „ Нужно е да се разбере вида и количеството на лакомството, чието приемане води до максимален късмет за предварителната защита на депресията и оправянето с нея “, добави още тя.

Шоколадът съдържа редица психоактивни субстанции, които могат да доведат до възприятие на еуфория, което е сходно на това при пушещите канабис. Черният шоколад пък има висока централизация на флавоноиди, които са антиоксиданти. Но някои английски експерти приканиха шоколадът да се употребява с мярка, защото на собствен ред може да докара до други здравословни проблеми.
Превод и редакция : Цанко Цолов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР