В следващия 50-и парламент ще работя за това с. Орехово,

...
В следващия 50-и парламент ще работя за това с. Орехово,
Коментари Харесай

Тодор Батков-син: Инвестициите в модерна спортна инфраструктура ще превърнат Смолянския регион в спортна дестинация

„ В идващия 50-и парламент ще работя за това с. Орехово, Община Чепеларе да взе участие по стратегиите за развиване на селските региони и за облагородяването му като дестинация на спортно-подготвителни лагери. Инвестициите в съвременна спортна инфраструктура са наложителни, с цел да превърнем района в цялостна спортна дестинация “. Това сподели претендентът за депутат Тодор Батков-син при срещата си с поданици на селото.

Там се намира единственият пълноразмерен стадион, който е на 1100 м. надморска височина с съвършен климат, подобаващ за спортни лагери.

За активизиране на общите старания за развиване на селото като спортно-подготвителна дестинация се разгласи и някогашният треньор на Левски и Националния тим по футбол - Георги Кючуков, който живее в Орехово.

Тодор Батков-син, който е номер 22 и преференция 102 в листата на ГЕРБ-СДС, не крие, че проблемите на спорта са му изключително близки и ще са негов фокус в бъдещото национално заседание.

Във вчерашния ден той беше и на стадиона, с цел да поддържа тима на Родопа Смолян в мача против Саяна Хасково. Компания му правеха все хора, които същински милеят за българския футбол и спорт. Сред тях бяха легендата в плуването Петър Стойчев, спортният шеф на ПФК Лудогорец, зам. ръководителят на УС на Родопа Смолян Валентин Кюлхански, президентът на Българската професионална футболна лига Атанас Караиванов, кметът на Смолян Николай Мелемов, Тодор Батков-баща, който неотдавна е в Обществения съвет на БФС.

„ Трябва да се влага съществено в детско-юношеския спорт. Не единствено общините, само че и Министерство на спорта и федерациите би трябвало да поемат част от финансирането на спортните клубове. Недопустимо е огромни градове като Доспат, Чепеларе, Златоград, Рудозем и Девин да нямат футболни тимове и съвсем нямат спортни тимове с посланичество в националните шампионати. Едва ли за някого има подозрение, че груповото развиване на спорта ще бъде първостепенна идея за мен в Народното събрание! “, съобщи Тодор Батков-син.

(платено съобщение)

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР